Шофьор на ТИР: Трябва да има повече гишета за обработка на документи на Дунав мост

2
Около километър е опашката от камиони в района на ГКПП Русе
Около километър е опашката от камиони в района на ГКПП Русе Снимка: БТА

Около километър е опашката от камиони в района на ГКПП Русе

Около километър се е проточила опашката от тежкотоварни автомобили в района на ГКПП "Дунав мост" при Русе днес по обед, съобщава репортер на Българската телеграфна агенция (БТА).

По-голямата част от камионите чакат в буферния паркинг, където престоят достига до 24 часа. Венцислав Киров, шофьор на камион, пътуващ за Австрия, споделя: "От паркинга до граничния пункт ми отне около три часа. Трафикът е интензивен. Необходимо е да има повече гишета за обработка на документи."

По данни на граничните власти, за последните 24 часа през "Дунав мост" са преминали общо 1521 камиона, от които 640 са влезли в България, а 881 са я напуснали.

Причината за забавената обработка на товарните автомобили се дължи на приоритетното пропускане на леките коли по време на почивните дни, когато движението е било изключително натоварено. За последните два дни само в посока Румъния през моста са преминали около 14 000 автомобила. В събота са регистрирани 7788 леки коли, а заедно с микробусите и автобусите общата цифра достига 8054, което доведе до километрични опашки по международния булевард "България".

В неделя около 6000 автомобила са преминали през моста в посока Румъния. Обикновено, в нормални дни, през моста преминават между 3000 и 4000 автомобила на денонощие в същата посока.

По обед трафикът на леки коли е нормален, като изчакването за преминаване е около десетина минути. Граничните служители очакват увеличаване на движението в следобедните часове.

На 10 юли тази година започна основният ремонт на българската част от 70-годишния мост. По тази причина движението в участъка от 200 метра в естакадната част се извършва само в едната лента. Служители на "Гранична полиция" контролират движението на превозните средства в района на ремонтните дейности.

Граничните власти апелират шофьорите да спазват забраната за изпреварване по моста и да изпълняват разпорежданията на служителите, които регулират движението. Вчера бяха глобени трима шофьори за нарушаване на тези правила - двама от тях са българи, а третият е гражданин на Турция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Истината
    Д.М.Ч. Ти си виновен хахаххаха бъзикам се това че има ремонт някой мисли ли??? Тези тотално иЗперкаха ГП трябва единствено да има на сметището и е гъзъ на RO. Николово и сметище да си останат за Русенци!
  • 0
    3
    ТИР
    Шефа на моста е виновен! Нарочно иска да работи само едно гише !!!
  • -1
    2
    азе
    трябва, но някой трябва да работи. ако това беше частна фирма, щяха да работят повече. за съжаление при държавните няма кирия. там заплатата си върви независимо колко работа има.
  • 4
    1
    18
    Глобявайте ги. Аман от тарикати. Всички чакат, само определени хитруват.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари