Шофьор на Дунав мост: Не можем да си направим курсовете за Румъния

3
Преди правихме по два курса седмично, сега  - един път, и то много трудно, обясни Осман Джемил
Преди правихме по два курса седмично, сега - един път, и то много трудно, обясни Осман Джемил

Преди правихме по два курса седмично, сега - един път, и то много трудно, обясни Осман Джемил

Движението на товарни автомобили в района на Граничния контролно-пропускателен пункт „Дунав мост“ при Русе остава силно натоварено, като в обедните часове днес се е образувала опашка от камиони с дължина около два километра, съобщава репортер на Българската телеграфна агенция (БТА).

Основната част от тежкотоварните автомобили изчакват преминаването на съоръжението в посока Румъния. Част от тях са подредени от кръговото кръстовище при „Дунав мост“ до това в района на Свободна зона Русе, докато други са застанали по булевард „България“. Буферният паркинг също е пълен, като повечето камиони изчакват именно там, за да продължат своя път.

Статистика и шофьорски коментари

Според данни от граничния пункт, за последното денонощие през „Дунав мост“ са преминали общо 1650 камиона в двете посоки. От тях 880 са излезли от България, а 770 са влезли в страната. Шофьорите обаче съобщават за сериозни затруднения и забавяния, като основни причини се посочват засиленият трафик на леки автомобили и ремонтните дейности на моста.

„Със сигурност се отразява и ремонтът на моста. Снощи обаче заради румънските коли в околовръстното на Русе три часа ми отне, за да вляза в паркинга. После 12 часа чаках там и тук по опашките на граничния пункт още три часа - 18 часа общо. Това е много. Не можем да си направим курсовете за Румъния. Преди правихме по два курса, сега един път седмично, и то много трудно. На връщане пак е така. Чакаме на опашката на околовръстното на Гюргево по 18-20 часа“, коментира шофьорът на камион Осман Джемил.

Очаквания за следобедните часове

Движението на леки автомобили в посока към Румъния също се очаква да бъде интензивно в следобедните часове. От граничния пункт информираха, че ситуацията с трафика на леки автомобили вероятно ще се нормализира след 9 септември, когато започва новата учебна година в Румъния.

Причини за натовареността и ремонтни дейности

Припомняме, че на 10 юли тази година започна основният ремонт на българския участък на 70-годишния „Дунав мост“ при Русе. Ремонтните дейности доведоха до затваряне на една от двете ленти за движение в продължение на 200 метра в естакадната част на моста. За регулиране на трафика са разположени служители на „Гранична полиция“, които следят за спазването на правилата за движение и разпореждат на шофьорите да не изпреварват по време на преминаване през съоръжението.

Граничните власти призовават шофьорите да проявяват търпение и да спазват инструкциите на служителите, за да се избегнат допълнителни затруднения и инциденти на „Дунав мост“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    19
    Русенец
    До глупака,сънуващ танкове на моста Той беше миниран до 89-та, когато станахте псевдоатлантици! Лично учавствах в учение, когато се натовар ихме 10 БТР, МТЛБ И ТАНКОВЕ от уни щожената 24- та танкова бригада! Моля, не публикувайте псевдо натов ски ЛЪЖИ!
  • 5
    18
    Към Тор
    Бряг,голем си баце,голем....
  • 10
    17
    Тор
    Къде сте висаджии мисаджии борци каратисти истЕнските мъжкари нали били мъжки времена а за един кирлив мост станахме за смях за на Европата.Или да питам къде са комунягите работливите грабливите Всички сте наглеци и крадци.Ако бяха живи Левски и Стамболов жална ви майка, защото Левски още тогава е знаел, че чорбаджиите са душманите на народа.
  • 0
    16
    Друсаната курва зеленка
    Като падне Куролюб Зеле, фашистката власт в Киев се разпадне, Усрайна стане нормална държава и по Света ще настъпят грандиозни промени и всичката тая корумпирана кал по всички власти бъде изрината в мръсния канал , животът ще се промени към добро по целия свят. Съпротивата на тая говняно- кална маса е все още голяма и вероятно промените ще настъпят след голям военен конфликт, но нещата не могат да останат същите и не може виновниците за това да запазят своето влияние и продължи по старому да управлява тая тиранично-репресивна система в усрайна и нейните слуги по Света. Промени задължително ще има това ще е против Куролюб зеле, Ебангъз Ерпосран, Говнояд Тръмп, Куролап мартин, Гъзобрък кирчо и кокорчо, швестъра Йенс и т.н осрани диктатори!
  • 8
    15
    Куролап Зеленски
    Като обесят ебания в гъза хохъл куросмук зеленски, фашистката власт в киев се разпадне, УСрайна стане нормална държава и по Света ще настъпят грандиозни промени и всичката тая корумпирана кал по всички власти бъде изрината в мръсния канал , животът ще се промени към добро по целия свят. Съпротивата на тая говняно- кална хохълска маса е все още голяма и вероятно промените ще настъпят след голям военен конфликт, но нещата не могат да останат същите и не може виновниците за това да запазят своето влияние и продължи по старому да управлява тая тиранично-репресивна система в САЩ и нейните слуги по Света. Промени задължително ще има това ще е против Куролюб Зеленски, Ебангъз Нетаняху, Говнояд БайПън, Куролап Макрон, Гъзобрък фон дер ЛайНен, Накензо Ебе, и т.н осрани диктатори!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари