Шофьор на Дунав мост: 15 часа чаках на паркинга, а после още четири на кръговото

1
Трафикът е много натоварен, заяви Александър Каравайкин
Трафикът е много натоварен, заяви Александър Каравайкин Снимка: БТА

Трафикът е много натоварен, заяви Александър Каравайкин

Трафикът на товарни автомобили в района на Граничния контролно-пропускателен пункт "Дунав мост" при Русе е изключително интензивен, като камионите образуват опашка, която достига около километър. Тази сутрин колоната от тежкотоварни автомобили се простира от кръговото кръстовище при "Дунав мост" до това в района на "Свободна зона - Русе", видя репортер на Българска телеграфна агенция (БТА).

Дълги часове чакане за шофьорите на товарни автомобили

Много от шофьорите са принудени да изчакват с часове, преди да достигнат граничния пункт. Беларуският шофьор Александър Каравайкин, който пътува за Полша, сподели пред БТА, че е прекарал петнайсет часа на буферния паркинг, а след това още около четири часа е чакал на опашка в кръговото кръстовище, преди да се приближи до пункта. Според него ситуацията е подобна и на моста при Видин, където трафикът също е много натоварен.

Статистика на преминалите камиони за последното денонощие

По данни от Граничния контролно-пропускателен пункт "Дунав мост" при Русе, за последното денонощие през съоръжението са преминали общо 2528 камиона в двете посоки. От тях 1243 товарни автомобила са влезли в България, а 1285 са излезли от страната. За сравнение, през моста при Видин, който свързва България с Румъния, са преминали 1334 камиона в посока към България и 1056 в посока към Румъния.

Нормален трафик за леките автомобили

Въпреки натоварения трафик на товарни автомобили, движението на леките автомобили към Румъния е относително нормално. Шофьорите на леки автомобили изчакват средно по около пет минути, за да преминат през "Дунав мост" при Русе. Въпреки това, от граничния пункт предупреждават, че в следобедните часове се очаква движението на автомобили да се засили.

Ремонтни дейности на "Дунав мост" утежняват ситуацията

От 10 юли тази година е в ход основен ремонт на българския участък от 70-годишното съоръжение. В естакадната част на моста движението се извършва само в една лента на разстояние от 200 метра, което допълнително усложнява трафика. Служители на "Гранична полиция" са разположени в района на строително-монтажните дейности, за да регулират движението и да предотвратят евентуални инциденти.

Призив за спазване на правилата и инструкциите

Граничните власти апелират към всички шофьори, преминаващи през "Дунав мост", да спазват забраната за изпреварване и да изпълняват разпорежданията на служителите, които регулират движението в зоната на ремонта. Спазването на тези правила е от съществено значение за безопасността на пътуващите и за избягване на допълнителни забавяния.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    9
    Изненадан
    Както и преди съм писал. Мостовете над река Дунав в участъка на границата между Румъния и България трябва да са поне още 5 /пет/. Освен при Видин, два моста при Русе, трябва да има мостове и при Лом, Оряхово-или Козлодуй, Свищов, Тутракан и Силистра. Също и да има международно летище при Русе което да обслужва централната и източната част на Северна България без Варна.
  • 2
    8
    дд
    Да пуснат всички трасета да работят реално половината са затворени и няма да има проблем
  • 8
    7
    ДО 4
    Община Русе разбира се,че има големи финансови възможности. Но нямаше желание, защото е пропита от корупция. И всички и прокуратура и ДАНС се правят на слепи. И директивите не са от София, ами от Таки и фирмите около него,като на Ами (Размиг Чакарян) и др.
  • 10
    6
    Закон-макон
    Когато мозъкът е в долната глава и го изфърляш в леки жени, резултата е плачевен. Справка-града. Жалко за срамът на младежите, от действията на безмозъчния.
  • 9
    5
    русе
    Пак гласувайте за тия !!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари