Изключително интензивен трафик на Дунав мост

0
Буферният тир паркинг е напълно запълнен
Буферният тир паркинг е напълно запълнен Снимка: Facebook

Буферният тир паркинг е напълно запълнен

Трафикът на товарни автомобили в района на граничния контролно-пропускателен пункт "Дунав мост" при град Русе е изключително интензивен. Образувала се е дълга опашка от камиони, започваща от кръговото кръстовище в района на граничния пункт и продължаваща до кръговото кръстовище в района на Свободна зона Русе, съобщава репортер на Българската телеграфна агенция (БТА).

Буферният тир паркинг, където товарните превозни средства изчакват преди да преминат в Румъния, е напълно запълнен, уточняват от граничния пункт. Водачите на камиони изразяват своето недоволство от продължителното чакане. Петьо Илиев, международен шофьор с 14-годишен опит, споделя, че често се налага да чака по един ден, за да премине през "Дунав мост". "Надявам се да пуснат скоро ферибота, както бяха обещали, за да се поразтовари трафикът тук. С това чакане и фирмите трупат загуби. Малките превозвачи трудно се справят," каза Илиев.

През последното денонощие през моста в двете посоки са преминали общо 2647 товарни автомобила, според данни от граничния пункт. От тях 1389 камиона са напуснали България, а 1258 са влезли в страната. Граничните власти призовават шофьорите да спазват забраната за изпреварване по мостовото съоръжение и да изпълняват разпорежданията на служителите, които регулират движението.

Леките автомобили са значително по-малко в сравнение с предходни дни, като времето за изчакване за преминаване на съоръжението в посока към Румъния е около 10 минути.

На 10 юли започна основен ремонт на българския участък на 70-годишното съоръжение. Строително-монтажните дейности в момента се извършват по естакадната част с дължина от около 200 метра в лентата за вход в България. Трафикът в тази лента е ограничен и преминава в лентата за изход в посока Румъния, в която не се извършват ремонтни дейности и се регулира от сигналисти. За организацията на движението помагат и служители на "Гранична полиция".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    1
    като
    малък сам имал случаи на поливане на зеленчуци.една клечка остава на вадата и мравките се надпреварваха коя да мине.и се струпваха в средата на нея. до като аз милостливия не постави още единA клечка/винаги ще има убави и лоши случай
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари