Опашка от камиони се образува между кръстовищата при Дунав мост и Свободна зона

1
Трафикът на товарни автомобили в района на ГКПП Русе е изключително интензивен
Трафикът на товарни автомобили в района на ГКПП Русе е изключително интензивен Снимка: БТА / Андрей Кючуков

Трафикът на товарни автомобили в района на ГКПП Русе е изключително интензивен

В последните дни трафикът на товарни автомобили през Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Дунав мост" при Русе се е засилил значително, което води до сериозни затруднения за шофьорите и дълги опашки от камиони. Според репортер на Българската телеграфна агенция (БТА), колоната от тежкотоварни автомобили е достигнала дължина от около един километър, като опашката започва от кръговото кръстовище при "Дунав мост" и стига до това в района на Свободна зона Русе.

Основната част от камионите изчакват в зоната на буферния паркинг, който се намира близо до пункта. Въпреки това, шофьорите са изправени пред сериозни затруднения и продължително време на чакане. От граничния пункт информираха, че за последното денонощие през съоръжението са преминали общо 1548 товарни автомобила, като от тях 729 са влезли в България, а 819 са излезли от страната.

Шофьорите недоволстват от дългото чакане

Шофьорите на тежкотоварни автомобили изразяват недоволство от продължителното чакане на границата. Христо Тодоров, който е шофьор на камион, сподели пред БТА, че ситуацията не е нова и винаги води до загуба на време. "От вчера съм тук. Камионите са много. Един ден заминава във висене по опашки по границата. На връщане, от другата страна е пак така. Няма оправия," заяви той.

Трафикът на леки автомобили в посока Румъния също е интензивен. От граничния пункт коментираха, че се очаква следобедните часове да донесат допълнително засилване на движението на коли.

Ремонтни дейности на "Дунав мост" допълнително усложняват движението

Проблемите с интензивния трафик се усложняват допълнително от продължаващите ремонтни дейности на българския участък на "Дунав мост", който е на възраст 70 години. Основният ремонт започна на 10 юли тази година и включва строително-монтажни работи на моста. В резултат на това, движението в естакадната част на съоръжението е ограничено до една лента в продължение на 200 метра.

Граничните власти призовават шофьорите да бъдат внимателни и да спазват забраните за изпреварване, както и да следват инструкциите на служителите на "Гранична полиция", които регулират движението в района на строително-монтажните дейности.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    Русенец
    Тъй ли, за пръв път чувам
  • 5
    3
    Русенец
    На кого му пука? Важното е , че паричките от таксите отиват в София. Вие гласувайте за ГРОБ , Пенчо и сие !
  • 7
    2
    Пълна скука е днес
    Няма и една новина от днес за кмета, къде е бил, какво е направил, колко кучки е погалил, и други обществени значими дела. Слукааа.
  • 24
    1
    бах ти глупаците
    Толкова трудно ли е да се пратят няколко патрулки с десетина тъпи ченгета ,че да оставят едната лента свободна ....Толкова ли е трудно бе мръсни ,мързеливи боклуци .....Какво правят тези тътеи ....Какво ...Крият се по храстите или чукат проститутките на пътя ...Къде са мършите ...Къде ...проблемът е в тези свине ,които не си гледат работата ,а броят дните до ранното пенсиониране и после ...после пак са на работа в родната милиция ...До кога бе мръсници ще ви търпим простотиите ...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари