Русия премахва вносните мита за яйцата

0
Вносът на яйца без мито трябва да се извършва от "приятелски държави"
Вносът на яйца без мито трябва да се извършва от "приятелски държави"

Вносът на яйца без мито трябва да се извършва от "приятелски държави"

Руското икономическо министерство обяви, че вносът на 1,2 милиарда яйца през първите месеца на следващата година ще бъде освободен от мита, тъй като в страната има сериозен недостиг, предаде Ройтерс.

От началото на годината цената на яйцата се е повишила драстично а гледката на празни щандове в супермаркетите в Москва става все по-обичайна.

"Решението има за цел да балансира вътрешния пазар в кратки срокове и да гарантира сигурните доставки", посочва министерството. Мярката засега ще важи до 1 юни.

Вносът на яйца без мито трябва да се извършва от "приятелски държави", т.е. от такива, които не са наложили санкции на Русия заради инвазията ѝ в Украйна.

През миналата и настоящата година инфлацията в Русия е двуцифрена, а яйцата са поскъпнали с 42,2 на сто, по данни на Росстат.

В южния град Белгород се извиват дълги опашки за опаковка от 10 яйца на цена от 65 рубли (0,72 долара), докато в супермаркетите цената е над 150 рубли (1,67 долара), според репортер на Ройтерс.

Прокуратурата миналата седмица е провела срещи с много институции в опит да овладее ситуацията, да спре поскъпването на яйцата и да "защити правата на гражданите от неправомерното повишаване на цените".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    19
    Джери Дзержински
    Ние джеритата подкрепяме Тео Ушев той е много компетентен !!!
  • 2
    18
    Перуката
    Яйцата в Русия са по-евтини от нашите, но за това пък цената на трансплантацията на коса в Левски е по-ниска от тази в Русия!
  • -1
    17
    Тео Педи Стамболиев
    Ама моля ви! Какво е това просташко име Теодор? Тео! Тео се наричаме бонбончета мои златнички. Ще ви изям пишлетата!
  • -2
    16
    и кво излезе
    цените в сайта, който бях постнал под пасквила на теото ушев се оказаха верни?!? Къде е оня, дето се мъчеше да „доказва“ че не са, че изкара сайта чак ирански, не знам защо точно ирански, ама нейсе! :) :) :) BTW, #10 ти май изобщо не разбра иронията?!?
  • 3
    15
    Настимир
    Яйцата в Русия поевтиняха, защото световно признатият експерт по яйцата Теодор Ушев отиде чак от Монреал до Русия и провери цената на яйцата и каза че са скъпи. Руснаците веднага се уплашиха и коригираха цените. За съжаление Тео никога няма да дойде в България, за да провери цената на яйцата в България.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари