Русенският локомотивен завод „Експрес Сервиз“ оказа помощ на дерайлиралия влак София - Варна

3
Компанията за производство на жп вагони от Русе, е реагирала бързо, като е предоставила своя машина в спешната ситуация
Компанията за производство на жп вагони от Русе, е реагирала бързо, като е предоставила своя машина в спешната ситуация Снимка: Facebook / Express Service - Bulgarian Locomotives

Компанията за производство на жп вагони от Русе, е реагирала бързо, като е предоставила своя машина в спешната ситуация

Русенският локомотивен завод "Експрес Сервиз" предостави спешна помощ след инцидент с бързия влак по маршрута София - Варна, който дерайлира тази нощ в района на гара "Своге". Във влака са пътували 237 души, които за щастие не са пострадали. Информацията за инцидента беше потвърдена от Националния борд за разследване на произшествия.

Инцидентът се случи около полунощ, когато един от вагоните на влака излезе от релсите. Пътници разказват, че малко преди дерайлирането са усетили силна вибрация, а след това композицията е започнала да губи стабилност. В този момент влакът се е движел с бавна скорост, наближавайки гарата, което вероятно е предотвратило по-сериозни последствия. Много от пътуващите се чувстват облекчени и смятат, че са имали късмет, че инцидентът не е довел до по-големи проблеми.

Във връзка с инцидента, "Експрес Сервиз" - компанията за производство на жп вагони от Русе, е реагирала бързо, като е предоставила своя машина за помощ на дерайлиралия влак. В публикация в социалните мрежи, от компанията коментират, че за малко са станали и пътнически превозвач. Тяхната намеса позволи на влака да продължи пътуването си към Варна с около три часа закъснение.

Възникналата ситуация доведе до закъснение на пътниците, но благодарение на бързата реакция на екипите и помощта на "Експрес Сервиз", композицията продължи своето движение. Причините за дерайлирането все още се изясняват, но според експерти, ниската скорост на движение е била решаващ фактор за предотвратяване на по-сериозни щети и пострадали.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Николай Минчев
    На няколко места редактора Мирослава Бонева допуска една и съща грешка. "Експрес сервиз" е единственият Български Локомотивен завод - демек производител на локомотиви, а не на вагони. Препоръчвам незабавна редакция на публикацията.
  • 0
    2
    запознат
    Както обраха ЛВЗ навремето, се очаква скоро ЛВЗ-то да си отмъсти.
  • 18
    1
    Николай Николов
    Експрес сервиз ООД не произвежда вагони! Произвежда и ремонтира ЛОКОМОТИВИ!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари