Бързият влак София - Варна дерайлира край Своге

1
237 пътуващи във влака са без наранявания
237 пътуващи във влака са без наранявания Видео: NOVA

237 пътуващи във влака са без наранявания

Вчера около полунощ бързият влак, пътуващ по маршрута София - Варна, дерайлира в района на гара "Своге". Инцидентът е потвърден от Националния борд за разследване на произшествия, съобщиха от NOVA. Във влака са пътували 237 души, но за щастие няма пострадали.

Пътници разказват, че малко преди инцидента са усетили силна вибрация. Малко след това един от вагоните е излязъл от релсите. Тогава влакът се е движел с бавна скорост, тъй като наближавал гарата. Това обстоятелство може би е предотвратило по-сериозни последици.

На място е била организирана бърза реакция от страна на екипите на БДЖ, които осигурили вода и вафли за пътниците. Симона Рангелова-Павлова, една от пътуващите, споделя, че всички са били свалени от влака и са тръгнали пеша към гарата. Според нея разстоянието е било около 800 метра, което е направило придвижването трудно заради багажа и присъствието на деца.

Симона разказва: „Към 00:06 часа возихме се на влака и леко задрямал, когато внезапно влакът спря много силно. Оказахме се на прозорците и ни съобщиха, че влакът е излязъл от релсите.”

Тя добавя, че пътуването продължава с около три часа закъснение, но всички са в добро здраве: „Живи и здрави сме. Слава богу, няма пострадали. Раздадоха ни вода и вафли, не са ни оставили гладни и жадни.”

Според Симона и други пътници, късметът е бил на тяхна страна, тъй като влакът се движел с бавна скорост. „Ако беше някъде по-нататък, можеше да стане страшно,” добавя тя.

В момента композицията продължава пътуването си към Варна с три часа закъснение, като всичко показва, че инцидентът е минал без сериозни последствия благодарение на ниската скорост на влака.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Anton
    Излизате,от влака и бой по всички техни служители,тъпи и прости послушни тикви,направете го ,не мьнкайте по радио и телевизия,и не пътувайте с тези,вземете самолета,но нали сме бедняци така е,все хората нямат пари,
  • 5
    1
    Браво,браво, БДЖ
    с всеки нов инцидент надминавате себе си.С вафлички ли "компенсирате" липсата на транспорт от влака до гарата от около километър разстояние?Те са си платили за много повече.Длъжни сте да им върнете сумата за билетите.Нищо друго не ви остава.Некадърници и наглеци начело с пиронков . Как не се сеща да си подаде оставката.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари