Как се кара истински локомотив: "Експрес Сервиз“ отвори врати за русенци

1
Малки и големи влязоха в ролята на машинисти
Малки и големи влязоха в ролята на машинисти Видео: Русе Медиа

Малки и големи влязоха в ролята на машинисти

За трета поредна година русенският локомотивен заводЕкспрес Сервиз“ отвори вратите си за всички желаещи, които имат интерес да видят отблизо най-новите тенденции в локомотивите и да изпробват как се кара една такава машина.

От 10:00 часа сутринта малки и големи влизаха в халетата и се качваха в локомотивите, като за някои от децата това беше първа среща с жп транспорта, тъй като никога досега не са се возили на влак.

Интересът е много по-голям със всяка следваща година. Посетителите са много щастливи да се качат в истински локомотиви, да разберат за устройството, за управлението на локомотивите. Тази година могат да видят новите ни акумулаторни локомотиви за английски и френски клиенти, английски и румънски локомотиви, които възстановяваме за нашата собствена дейност като жп превозвач, както и най-новия ни локомотив „Смартрон“, който е и един от най-модерните в България“, сподели пред Русе Медиа мениджърът на „Експрес Сервиз“ Цветелин Колев. Компанията е най-големият маневрен оператор в България със собствен флот от дизелови и акумулаторни локомотиви.

Най-интересното от днешната програма е „гладиаторската битка“ между две машини. „Ще тестваме реалното теглително усилие на нашия локомотив ES 3000 чрез взаимно теглене с локомотив „Сименс Смартрон“, който е с голяма мощност, с голямо стартово теглително усилие. Ние сме сигурни, че нашият локомотив му отстъпва със съвсем малко, така че те ще бъдат проверени днес“, каза още Цветелин Колев.

От 18:00 часа в завода ще започне и единственото по рода си в Европа жп музикално парти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Как се кара шокомотив?
    Абе то все някой ще го подкара,ама как се ремонтира? Не питайте изобщо и не ви трябва и да знаете.Мазнотия,пот до шия.Да се научат да плащат на шлосер-монтьорите и ще им върви работата.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари