Румен Радев отменя програмата си в знак на почит към загиналите военнослужещи

0
Президентът изказа съболезнования на близките на загиналите пилоти
Президентът изказа съболезнования на близките на загиналите пилоти Снимка: БТА

Президентът изказа съболезнования на близките на загиналите пилоти

Трагичен инцидент разтърси българските Военновъздушни сили днес, когато учебно-боен самолет L-39 ZA се разби в района на авиобаза "Граф Игнатиево". Двама опитни пилоти - майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин, загубиха живота си при катастрофата.

Президентът Румен Радев реагира незабавно на трагичната новина, изразявайки дълбоките си съболезнования към семействата, близките и колегите на загиналите военнослужещи. Държавният глава поддържа постоянна връзка с Министерството на отбраната и ръководството на Военновъздушните сили, следейки отблизо развитието на ситуацията.

В своето изявление президентът Радев подчерта необходимостта от бързо и задълбочено разследване на инцидента. Той настоя за незабавно изясняване на всички обстоятелства, довели до тази трагедия, подчертавайки важността на прозрачността в такива критични моменти.

Като знак на уважение към загиналите пилоти и в знак на солидарност с техните семейства, президентът Радев взе решение да отмени всички планирани участия в събития до края на седмицата. Този жест подчертава сериозността, с която държавният глава приема инцидента и неговите последици за българските въоръжени сили и обществото като цяло

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    ...
    Да отменя и операта със северномакедонското плашило. Нищо полезно не може да излезе от там.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари