Румен Радев: Самозвани експерти да не манипулират общественото мнение за катастрофата

0
Не ми задавайте тъпи въпроси изобщо, има си план – той е на ВВС
Не ми задавайте тъпи въпроси изобщо, има си план – той е на ВВС

Не ми задавайте тъпи въпроси изобщо, има си план – той е на ВВС

В понеделник, 16 септември 2024 година, президентът Румен Радев призова за въздържане от прибързани заключения и спекулации относно трагичната авиокатастрофа, случила се в петък, 13 септември, на военното летище Граф Игнатиево. Инцидентът, при който загинаха двама пилоти, се случи по време на генерална репетиция за планирано авиошоу.

"Нека да не се допускат политически спекуланти, самозвани експерти, които никога не са влизали в самолет, да манипулират общественото мнение за катастрофата, да се самовъзбуждат и вживяват в ролята на прокурори и съдии", заяви държавният глава пред журналисти.

Президентът Радев подчерта необходимостта от изчакване на официалните резултати от разследването, преди да се правят каквито и да било изводи. Той изрази съмнение относно достоверността на разпространените видеоклипове и снимки, като посочи, че те не могат да предоставят пълна картина на случилото се.

"Много фактори трябва да се анализират и аз съм сигурен, че те ще бъдат анализирани", добави президентът.

Не ми задавайте тъпи въпроси изобщо, има си план – той е на ВВС (Военновъздушните сили) и на Министерство на отбраната кое как се прави“, отговори Румен Радев на журналистите и посъветва медиите да се поинтересуват и да си намерят отговорите.

Президентът припомни, че по време на КСНС е поставял въпроса за „опасно малкиянальот на българските летци.

"Затова аз апелирам отново да се вземат адекватни мерки, така че най-после да се превежда в необходимата степен на изправност и авиационната техника, да се внедряват нови технически средства, които да подпомагат летателната дейност", заяви президентът.

Държавният глава също така призова за спешни действия за привличане и задържане на квалифицирани кадри в армията, припомняйки, че инвестиционната програма за модернизация вече е внесена в Народното събрание.

Относно загиналите пилоти – майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин – президентът Радев отбеляза, че те са били опитни летци с добър нальот, като майор Димитров е бил най-опитният пилот на самолет L-39.

В заключение, президентът Румен Радев подчерта необходимостта от чуваемост и изпълнение на решенията, взети на Консултативния съвет за национална сигурност, като условие за ефективността на подобни съвещания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    4
    ей ся,
    Ще се възпалят феновете на ППДБ.
  • 2
    3
    хи, хи,
    Тагаренко, шаламанчо, миленски и плевньо дали са се качвали на изтребител?!? 😁😁😁
  • 1
    2
    до1
    И ти ли си Икспер?!?😁😁😁
  • -2
    1
    Bgd
    Егати наглия тип, резидент
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари