Резки промени в температурата очакват страната

0
Синоптиците прогнозират сутрешна мъгла и следобедно затопляне утре
Синоптиците прогнозират сутрешна мъгла и следобедно затопляне утре Снимка: Архив

Синоптиците прогнозират сутрешна мъгла и следобедно затопляне утре

Метеорологичните прогнози за следващото денонощие сочат значителни температурни колебания в цялата страна. Очакват се ясно небе и затишие през нощта, последвани от слънчев и топъл ден.

Нощни условия и минимални температури

През нощта небето над по-голямата част от България ще бъде предимно ясно, с почти пълно затишие. Сутринта в някои котловинни райони и около водните басейни се очаква намалена видимост поради мъгла. Минималните температури ще варират между 6 и 11 градуса по Целзий, като в районите с трайна мъгла се очакват малко по-ниски стойности. В столицата София минималната температура ще бъде около 6 градуса.

Дневни условия и максимални температури

Утрешният ден ще бъде предимно слънчев в цялата страна. Ще се наблюдава умерен вятър от запад-северозапад, а в Източна България - от югозапад. До вечерта се очаква вятърът да отслабне значително, а на места дори да стихне напълно. Максималните температури ще достигнат между 22 и 27 градуса по Целзий.

Планински региони

В планинските райони времето ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, а по високите и открити части - силен северозападен вятър. На височина 1200 метра максималната температура ще бъде около 17 градуса, докато на 2000 метра се очакват около 11 градуса.

Крайбрежни зони

Крайбрежието ще посрещне утрото с ниска слоеста облачност или мъгла в някои райони. С напредването на деня облачността ще се разсее, осигурявайки предимно слънчево време. Вятърът ще бъде слаб, с източна посока, като следобед ще се преориентира от юг-югозапад, преди да утихне напълно до вечерта. Максималните температури по крайбрежието ще варират между 21 и 23 градуса. Температурата на морската вода се задържа между 20 и 21 градуса, а вълнението на морето ще бъде слабо - между 1 и 2 бала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари