20 градуса ще достигнат термометрите в Русе в неделя

2
Циганското лято не отстъпва
Циганското лято не отстъпва Снимка: Dunavmost

Циганското лято не отстъпва

През нощта над по-голямата част от страната времето ще бъде ясно и почти безветрено. След полунощ източните райони ще бъдат обхванати от мъгла или ниска облачност. Термометрите ще отчетат минимални стойности между 2 и 7 градуса, като на места в низините и котловините температурите ще паднат до минус 2 градуса.

Дневни температури и атмосферни условия

Утрешният ден ще донесе предимно слънчево време. Сутринта източната част на България ще бъде засегната от ниска облачност или мъгла, които ще се разсеят до обедните часове. След обяд над западните части на страната ще се появи разкъсана висока облачност. Източна България ще бъде под влияние на слаб източно-югоизточен вятър. Дневните температури ще достигнат между 18 и 23 градуса, а в Русе ще се установят около 20 градуса.

Прогноза за планинските райони

В планините времето ще бъде слънчево, като след обяд и вечерта ще се наблюдава разкъсана висока облачност. Очаква се слаб югозападен вятър, който следобед ще се ориентира от северозапад. На височина 1200 метра максималната температура ще достигне около 18 градуса, а на 2000 метра - около 12 градуса.

Условия по Черноморието

Черноморското крайбрежие ще бъде засегнато от мъгла или ниска облачност в сутрешните часове. Следобед времето ще се изясни и ще бъде слънчево със слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще се установят между 16 и 18 градуса. Морската вода ще бъде с температура между 17 и 18 градуса, а вълнението ще бъде между 1 и 2 бала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Симпозиум на гинеколози. На подиума се качва председателят и почва реч:
- Колеги, къде бъркаме?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари