Слънчев петък с приятни есенни температури в цялата страна

0
Температурите достигат 21 градуса
Температурите достигат 21 градуса Снимка: Асен Игнатов / Архив

Температурите достигат 21 градуса

Очаква ни слънчев петък с приятни есенни температури в цялата страна.

Температури в градовете

В петък времето в България ще бъде предимно слънчево, съпроводено със слаб до умерен източно-североизточен вятър. Минималните температури в по-голямата част от страната ще се движат между 1 и 6 градуса, като в котловините ще достигнат до минус 2 градуса. В столицата София температурите ще бъдат около 2 градуса.

Дневните температури ще достигнат между 16 и 21 градуса. В град София се очакват около 18 градуса, в град Русе и град Ямбол – 19 градуса, в град Плевен, град Велико Търново, град Пловдив и град Благоевград – 20 градуса, а в град Сандански термометрите ще отчетат 21 градуса.

Условия в планините

Планинските райони ще се радват на предимно слънчево време със слаб до умерен източно-североизточен вятър. На 1200 метра надморска височина максималната температура ще достигне около 15 градуса, докато на 2000 метра ще бъде около 9 градуса.

Черноморско крайбрежие

По Черноморието ще преобладава слънчево време, като на места се очаква по-значителна ниска облачност и намалена видимост в предобедните часове. Вятърът ще бъде предимно слаб от север-североизток сутринта и до обяд, след което ще се преориентира от изток-югоизток и ще се усили до умерен. Максималните температури ще варират между 16 и 19 градуса, като в град Варна ще достигнат 18 градуса, а в град Бургас – 17 градуса. Температурата на морската вода ще бъде между 17 и 18 градуса, с вълнение от 2 бала.

Прогноза за Балканите

Времето над Балканския полуостров ще бъде ясно и слънчево с приятни есенни температури. Максималните стойности ще достигнат: в град София и град Букурещ – 18 градуса, в град Истанбул – 19 градуса, в град Солун, град Белград и град Скопие – 21 градуса, а в град Атина – 23 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Защо Ленчето не прави нищо днес?
- Тя замества шефа тази седмица...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари