Слънчева сряда с температури до 23 градуса

0
Балканите се радват на необичайно топло време за сезона
Балканите се радват на необичайно топло време за сезона Снимка: Асен Игнатов / Архив

Балканите се радват на необичайно топло време за сезона

В сряда, 23 октомври, времето в България ще бъде слънчево с температури, типични за началото на есента. Минималните стойности ще се движат между 1 и 6 градуса, като в котловините ще паднат до минус 3 градуса. Дневните температури ще достигнат между 18 и 23 градуса.

Прогноза за големите градове

В столицата София термометрите ще отчетат минимална температура от около 1 градус, а максималната ще достигне 20 градуса. В град Плевен максималната температура ще бъде 20 градуса. Градовете Велико Търново, Русе и Видин ще отбележат 21 градуса, докато в Пловдив и Благоевград ще достигнат 22 градуса. Най-топло ще бъде в град Сандански - 23 градуса.

Условия в планинските райони

Планинските области ще се радват на слънчево време със слаб североизточен вятър. На височина 1200 метра максималната температура ще достигне около 17 градуса, а на 2000 метра ще бъде около 10 градуса.

Прогноза за Черноморието

По Черноморието времето ще бъде слънчево със слаб североизточен вятър. През сутрешните часове на места ще се образува ниска облачност или краткотрайна мъгла. Максималните температури ще варират между 17 и 19 градуса. Морската вода ще бъде с температура 18 градуса, а вълнението на морето ще е 2 бала.

Времето на Балканите

Балканският полуостров ще се радва на слънчево и приятно топло за месец октомври време. В град София и град Белград максималните температури ще достигнат 20 градуса, същото се очаква и в град Истанбул. В градовете Солун и Букурещ термометрите ще покажат 22 градуса, в град Атина - 24 градуса, а най-топло ще бъде в град Скопие с 25 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Защо Ленчето не прави нищо днес?
- Тя замества шефа тази седмица...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари