Реджеп Ердоган: Нетаняху трябва да бъде спрян с общите усилия на човечеството

0
ООН и западните ценности умират в Газа
ООН и западните ценности умират в Газа Снимка: Реджеп Ердоган / Facebook

ООН и западните ценности умират в Газа

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отправи остри критики към международната общност и призова за незабавни действия срещу израелския министър-председател Бенямин Нетаняху по време на 79-ата сесия на Общото събрание на Организацията на обединените нации (ООН) в Ню Йорк. Информацията бе разпространена от турски медии и потвърдена от Дирекцията по комуникации на турското президентство.

В емоционалното си обръщение, Ердоган подчерта необходимостта от създаване на "алианс на хуманността" за противодействие на действията на Израел. Той изрази дълбока загриженост относно ситуацията в Газа, заявявайки: "Ценностите на ООН и Западния свят умират в Газа."

Турският държавен глава направи смело сравнение между настоящата ситуация и историческите събития от Втората световна война, като заяви: "Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху трябва да бъде спрян с общите усилия на човечеството, така както някога е бил спрян Хитлер."

Ердоган настоя за разработването на международен механизъм за защита на палестинските цивилни граждани, подчертавайки, че последните действия на Израел показват спешната необходимост от такава мярка. Той призова световната общност да обедини усилията си срещу политиката на Нетаняху, като проведе паралел с обединението на света срещу нацистка Германия преди седем десетилетия.

Турският президент не се поколеба да използва силни думи, определяйки ситуацията в Газа като "геноцид". Той настоя за признаването на Палестина като независима държава, подчертавайки, че това е ключов момент за постигане на мир в региона.

Освен това, Ердоган отново повдигна въпроса за реформиране на Съвета за сигурност на ООН, изразявайки мнение, че "съдбата на света не може да бъде в ръцете на пет държави". Той призова за по-широко представителство в този ключов орган на световната организация.

В заключение на речта си, турският лидер изрази подкрепа за народа на Ливан в контекста на продължаващите въздушни удари на Израел срещу позиции на групировката "Хизбула".

Изказването на Ердоган на форума на ООН подчертава нарастващото напрежение в региона и призовава за спешни международни действия за разрешаване на конфликта между Израел и Палестина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Куролап Нетаняху
    Под дебелият юрган духам аз на ердоган,после пък еба ме чеп,чепа на реджеп
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари