Расте напрежението в село Червена вода

8
Жители на русенското село споделиха какво ги тревожи от изграждането на асфалтова база и бетонов възел
Жители на русенското село споделиха какво ги тревожи от изграждането на асфалтова база и бетонов възел

Свилен Максимов се съмнява в мотивите на жителите, които са против инвестиционното му намерение

В русенското село Червена вода нараства недоволството сред местните жители срещу инвестиционно намерение за изграждането на асфалтова база и бетонов възел в непосредствена близост до населеното място. Опасенията на жителите са свързани с потенциалното замърсяване и негативните последствия, които може да доведе новото производство в района.

„Тревожи ни това, че ще бъде нарушено качеството ни на живот. Искаме да работим и да живеем в чиста среда. Протестираме срещу това тази част на селото на бъде превърната в индустриална зона и да има мръсно производство, сподели Галя, жителка на селото, в ефира на предаването „Здравей, България” по NOVA. Тя изрази загрижеността на местните жители, които са решени да запазят природната среда на селото и качеството на въздуха.

Друг жител на "Червена вода" - Камелия, подчерта, че спорната производствена зона е обозначена по документи като намираща се на 400 метра от първите къщи на селото. „Но реално разстоянието е доста по-малко”, поясни тя, допълвайки, че това разстояние не е достатъчно за да предпази жителите от потенциални замърсявания и неприятни миризми.

В знак на протест, жителите на селото започват подписка, с която да подкрепят своето възражение срещу изграждането на производствената база. Те планират да изпратят подписката до редица институции и министерства, с надеждата да спрат реализирането на проекта.

От страна на инвеститора, Свилен Максимов, беше изразено мнение, че опасенията на местните жители са неоснователни. Той подчерта, че зад протестите могат да стоят „други мотиви”, които възпрепятстват проекта. Максимов увери, че проектът ще бъде изпълнен в съответствие с всички екологични изисквания и стандарти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    59
    до Ххх
    Да не бъркаш понятията бетон и цимент? Асфалтобетон пък е съвсем друго нещо. Асфалта няма начин да се произвежда в Русе, ще го носят от някоя рафинерия. Нямам желание да вземам страна във възникналия конфликт, но все пак материята трябва да се познава.
  • 4
    58
    Xxx
    Тоя боклук да си построи бетоновия възел на 400м от неговата къща. Производството на бетон е най-големият източник на въглероден дуоксид, а свързаното с него запрашаване води до силикоза, обструктивна белодробна болест и рак на белите дробове. Трябва да си много нагъл и два пъти по-тъп да продадеш успешен бизнес, от който всички твои съграждани са диволни, за да почнеш друг бизнес, който е изключително замътсяващ и то в село, където русенци бягат от замърсяванията в града
  • 15
    57
    и етоо
    тоз б0клук и той ще излезе нагло копеле
  • 5
    56
    съветник
    ,а защо не и на мястото на бившият градски басейн? Може и на склона над езерото на "Липник".Тъкмо новонастанилите новодомци в къщите над езерото ще имат поминък и къде да работят хората с николовчани.Еба си кефа.Ставаш сутрин,скачаш в басейна и след баня айде на работа.Прибираш се с S-430 или G - class хвърляш си дрехите в Mielle ,наливаш един доктор Джак.И айде в басейна.Приятели идват на парти,купон.Мацки.Русенски велможи.Еба си,замириса чак на лайна от кеф,а? Пристигат разни бивши и други"влиятелни" направо гърмиш.Барбекю,тържествена заря ама не като тази в Елин Пелин де,по нависокото са онези,а там е направо ужас от 1993 година.Абе пичове са в Русе и пички.И става една,пичкопичова.На чушкопек отива работата.
  • 8
    55
    съветник
    Кмета да им даде място зад новият паркинг или край монтюпе.Да събарят мола на границата и на негово място.Тъкмо ще се циментират отношенията между нашите гранични полицаи и румънските.Ще бъде бетон българорумънската дружба.Места има и в Русе.В бившите казарми в кв.Възраждане,а най добре е на русенски кей и без това от него вече полза няма след ремонта и подборната сеч.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари