Плувен турнир събра малки и големи в общата кауза за изграждане на басейн в Русе

1

Водният рехабилитационен център за деца със специални потребности скоро ще бъде факт

Фондация „Александър Русев“ организира IX плувен турнир в чест на Александър Русев – момчето с голямо сърце, което се стремеше да помага на децата и младите хора със специални потребности. Семейството му вече десетилетие продължава да поддържа този огън и уверено се приближава към реализирането на голямата идея – откриването на модерен Водно-рехабилитационен център в Русе, който да бъде в помощ на деца и възрастни с ментални и физически затруднения. През последните два дни, на 24 и 25 август 2024 г., вниманието на обществото беше отново насочено към една от най-уязвимите групи хора в нашето общество.

Деветото поред издание на турнира привлече плувци от няколко града и различни клубове, сред които бяха „Локомотив“ Русе, „Далян“ Русе, „Ирис“ Русе, „Галата“ Варна, „Елит спорт“ Варна, „Оренда“ Варна, „Доростол“ Силистра и „Добруджа“ Добрич. Деца, родени между 2013 и 2016 година, се състезаваха в различни плувни стилове, а щафетните състезания бяха сред най-вълнуващите за публиката.

Събитието се проведе в плувния комплекс „Дунав“, а мнозина спонсори и приятели на Фондацията подкрепиха благородната кауза. На щанда „Щандът на майките“ посетителите можеха да си закупят тениски с логото на Фондация „Александър Русев“, както и ръчно изработени сувенири и магнити. Събраната сума от дарения възлезе на 3240 лева.

Кулминацията на турнира беше демонстративното плуване на децата от групата „Златните рибки на Скури“, което вдъхнови и трогна всички зрители. През цялото време аплодисментите не спираха, защото за тези деца няма победители и победени – всички са герои.

Турнирът завърши с много усмивки и светлина в очите на малки и големи. Той е специален не само заради благотворителната си насоченост, но и заради паметта на Сашко, която продължава да обединява хората вече десет години.

Очаква се в най-скоро време да започне строежът на комплекс „Александър Русев“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари