Благотворителен турнир в Русе събра над 3000 за лечението на малкия Краси

0

2-годипното момченце се бори с тежко туморно заболяване на черния дроб

Благотворителният турнир „Не се сърди, човече“, който се проведе днес на алея „Перистери“ в Парка на младежта в Русе, успя да събере над 3000 лева в подкрепа на 2-годишния Краси, който се бори с тежко туморно заболяване на черния дроб.

Организаторите от сдружение „Напред“ привлякоха множество участници и зрители, обединени около каузата да помогнат на малкото дете и неговото семейство в трудния момент.

Събитието, което продължи повече от пет часа, предложи на участниците вълнуващи моменти, разпределени в няколко кръга на популярната игра. Турнирът бе реализиран със съдействието на Община Русе и подкрепата на известни личности, сред които беше и рекордьорът на Гинес Теодор Цветков, който заедно със своя брат Валентин даде своя принос към инициативата. Към тях се присъединиха и Илиян Русев - Скури, основател на Фондация „Александър Русев“, както и бившият ММА боец и многократен световен и европейски шампион по граплинг Светослав Самуилов – Сисо.

По време на събитието бяха поставени благотворителни кутии, в които участниците и зрителите имаха възможност да оставят своите дарения. Всички такси за участие в турнира бяха директно преведени по сметката на семейството на Краси. За допълнително набиране на средства беше организиран и благотворителен щанд с ръчно изработени изделия, предлагани на символични цени.

В помощ на инициативата се включиха и доброволци от Общинския младежки дом, които организираха ателие на открито. Те допринесоха за доброто настроение, като рисуваха върху детските личица с безопасни бои, което донесе радост и усмивки на малките посетители.

Въпреки успешното събиране на средства, кампанията за набиране на дарения за лечението на малкия Краси продължава. Желаещите да подкрепят семейството могат да направят дарение по посочената банкова сметка:

IBAN: BG88BPBI79421025666802

BIC: BPBIBGSF

ДАНАЯ Фондация

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари