Турнир по плуване в памет на Александър Русев

1
Турнирът ще се проведе на 25-метров басейн, разделен на четири коридора, и ще включва две възрастови групи
Турнирът ще се проведе на 25-метров басейн, разделен на четири коридора, и ще включва две възрастови групи Снимка: Община Русе / Архив

Турнирът ще се проведе на 25-метров басейн, разделен на четири коридора, и ще включва две възрастови групи

Русе се готви за деветия турнир по плуване "Александър Русев".

Едноименната фондация "Александър Русев" организира деветото издание на турнира по плуване в Русе. Събитието ще се състои на 24 и 25 август на открития плувен комплекс "Дунав".

Турнирът ще се проведе на 25-метров басейн, разделен на четири коридора, и ще включва две възрастови групи. Първата група ще включва момичета и момчета, родени през 2015 и 2016 година, докато втората ще бъде за деца, родени през 2013 и 2014 година. Това съобщи основателят и председател на фондацията Илиян Русев – Скури.

„Състезанието е в памет на сина ми Александър Русев. Покана за участие сме отправили към всички клубове от Русе, както и към тези от страната. Някои от тях даже вече са потвърдили участие“, сподели Илиян Русев – Скури. Той добави, че инициативата има за цел не само да почете паметта на сина му, но и да насърчи децата да се занимават с плуване и спорт.

Програма на турнира

Събитието ще започне в събота, 24 август 2024 година, от 15:00 часа с началото на надпреварите за възрастови групи "А" и "В". В неделя, 25 август 2024 година, състезанията ще продължат от 09:30 часа с началото на втория полуден.

Организаторите са предвидили ръчно времеизмерване, за да осигурят точни резултати. Всички участници ще имат възможността да се състезават в професионални условия и да покажат своите умения в плуването.

Историята на фондацията "Александър Русев"

От 2014 година насам Илиян Русев – Скури предоставя безплатни водни занимания с терапевтична и рехабилитационна насоченост на деца с увреждания в басейна на сградата на Спортното училище в Русе. Неговата мисия е да подпомогне децата с ментални и физически затруднения, като им предостави възможност за активно участие във водни занимания.

Фондацията "Александър Русев" е създадена в памет на сина на Илиян Русев и цели чрез дарения и сътрудничество да изгради водно-рехабилитационен комплекс в Русе. Този комплекс ще бъде предназначен за деца и възрастни с ментални и физически затруднения, като предлага не само терапевтични, но и социални услуги.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари