9 русенски училища ще дарят надежда вместо букети на първия учебен ден

4
Кампанията е инициирана от родителите на така наречените „Златни рибки на Скури“
Кампанията е инициирана от родителите на така наречените „Златни рибки на Скури“ Снимка: БГНЕС

Кампанията е инициирана от родителите на така наречените „Златни рибки на Скури“

Девет русенски учебни заведения се включват в благотворителната кампания на Фондация "Александър Русев" по случай началото на новата учебна година, което ще се състои на 16 септември. Инициативата, озаглавена „Букет цветя, букет надежда“, е насочена към набирането на средства за изграждането на Водно-рехабилитационен център за деца и възрастни с ментални и физически затруднения.

Кампанията е инициирана от родителите на така наречените „Златни рибки на Скури“ – деца, които вече са част от дейността на фондацията. Призивът за участие е отправен и от Илиян Русев - Скури, председател на Фондация "Александър Русев". Основната цел на инициативата е не само да се наберат средства, но и да се привлече вниманието на децата и подрастващите към важността на включването на хора със специални потребности в обществото. Чрез подобни акции може да се изгради общност, способна да върши благородни дела, обединена от идеята за равенство и солидарност.

Фондация "Александър Русев" изразява своята признателност към всички участници и им пожелава успешна и здрава учебна година.

Кутии за дарения ще бъдат поставени в следните учебни заведения: Основно училище „Иван Вазов“, Основно училище „Никола Обретенов“, Основно училище „Олимпи Панов“, Основно училище „Отец Паисий“, Основно училище „Тома Кърджиев“, Средно училище с преподаване на европейски езици „Св. Константин-Кирил Философ“, Професионална гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“, Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Пеньо Пенев“ и Национално училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    6
    до 5
    Ще се заровят едни пари в една дупка и до там. А дупката ще остане като венец на потомствената ни простотия. Не, че няма такива дупки из града - сещам се моментално на басейна на бившия корабен техникум. Че те нямат пари да изчистят змиярника около него, а какво остава за поддръжка. Българинът е изключително и първично състрадателен, но определено му куцат сметките за повече от три години напред.
  • 3
    5
    daskal
    Дано построи този басейн. Аз обаче имам само един въпрос и той е много важен. И издръжката на басейна ли ще плаща с дарения? Щото тя няма да е никак евтина.
  • 0
    4
    Лицемери безподобни!
    Благотворителност, а? Ама нито един даскал не се лиши от подаръците си благотворително! НИТО ЕДИН! Нещо повече, подаръците са по поръчка. За утре ще носим сладки, торти и безалкохолни. Ама не газирани от едно левче! Две касети натурални сокове сме напълнили. И ние пак минаваме "тънко". На някой места директно са поръчани ваучери за екскурзии. Няма друго толкова отблъскващо нещо като това крещящо лицемерие!
  • 2
    3
    Извинявайте
    Ама много ми писна от това "скури". То бива, бива просия ама взе да накъртва. И като му построите басейна, какво? Какво точно ще се случи?
  • 3
    2
    Шибаната држава
    Ролята и е да разпределя порциите, да краде от еврофондове, да се възползва сексуално от подчинени служителки, да скубе с данъци и такси смет отрудения си поданник и ред други издевателства. Справка - оня дето беше изгонен от съпругата си от града на село. Сега щастливо женен за неверницата си, бивша подчинена. Инш Аллах.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари