Първият шампионат по гимхана за България ще се проведе в Русе

0
Първият шампионат по гимхана за България ще се проведе в Русе
Видео: TVN

Първият кръг от републиканския шампионат по гимхана за жени и мъже ще се проведе утре в Русе.

Паралелно с него ще се проведат и автомобилното състезателно шоу „Мис и Мистър Шофьор 2014″ и за Купата на кмета, които традиционно се провеждат на 8 март.

Общо за участие в надпреварата, която ще се проведе на паркинга до сградата на НАП, участие са заявили 19 състезатели от страната.

Гимхана“ е най-новата дисциплина в БФАС в България и се провежда за първи път в страната. В древността така е било наричано майсторството да яздиш кон. Сега чифтокопитното е заменено с мощна кола, с която състезателят изпълнява сложни фигури, умело дрифти и показва изключителен контрол над превозното средство, поясни председателят на Съюза на частните транспортни превозвачи в Русе и на спортен клуб „Дунав мотор спорт“ Иван Янков.

Първият кръг от републиканския шампионат ще премине според регламента и изискванията на Международна автомобилна организация – ФИА, и Българската федерация по автомобилен спорт, както и по специалния правилник за шампионата на гимхана. Ще се състезават екипажи, които ще бъдат разделени в три групи – жени със стандартни автомобили, мъже със стандартни автомобили и жени и мъже с модифицирани автомобили, разделени в три класа – до 1400 куб. см, до 1600 куб. см, и над 1600 куб. см.

Източник: TVN
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари