Освобождават директора на "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма" Димитър Андонов

0
Вчера бе освободен и Димитър Кангалджиев от позицията на заместник-главен секретар на МВР
Вчера бе освободен и Димитър Кангалджиев от позицията на заместник-главен секретар на МВР Снимка: МВР

Вчера бе освободен и Димитър Кангалджиев от позицията на заместник-главен секретар на МВР

Директорът на Главна дирекция "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма" главен комисар Димитър Андонов е получил заповед за освобождаване от поста си с дата 2 септември. Информацията беше потвърдена от служители в жандармерията, като самият Андонов коментира, че "още не съм освободен, така да го кажа", но мотивите за освобождаването му засега остават неизвестни.

Тази новина идва на фона на сериозни кадрови промени в Министерството на вътрешните работи, които започнаха още вчера с освобождаването на Димитър Кангалджиев от позицията на заместник-главен секретар на МВР. Той временно изпълняваше и длъжността главен секретар на министерството. На негово място е назначен Явор Серафимов, директор на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП).

Към момента, Министерството на вътрешните работи все още няма титулярен главен секретар, след като Живко Коцев беше освободен от тази позиция преди месеци. Според закона, главният секретар на МВР се назначава с указ на президента по предложение на правителството, но този пост остава вакантен, което създава известно напрежение в структурите на министерството.

Освен Димитър Андонов, вчера бяха освободени и двама от заместниците на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов – Стоян Темелакиев и Христо Стефанов. Тези промени подчертават усилията на новото ръководство на МВР, водено от министър Атанас Илков, да реформира и пренареди структурите на министерството, с цел да повиши ефективността на работата му.

Очаква се в следващите дни да станат ясни повече подробности относно мотивите за освобождаването на Димитър Андонов, както и дали ще има още промени в ръководството на МВР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    4
    Аз
    Ефективността на работата се повишава не само със смяна на кадри, а с личен пример как се работи. Уважавам шефа си, понеже е квалитетен специалист. След като може без главен секретар с месеци, закрийте я тази длъжност.Ето един пример за икономии.
  • 5
    3
    М-даааа,
    Всяка нова курва идва И СИ ЗАМИНАВА с антуража си!
  • 6
    2
    Асен
    дано тези смени да са за добро, че ни писна от полицейски глупости и недомислици
  • 6
    1
    Песимист
    Някой има желание да излезе с много добри изборни резултати...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари