Божидар Божанов: Атанас Илков е проводник на изборните интереси на Пеевски

0
Зам.-председателят на ПГ на ПП-ДБ коментира назначенията във Външно и Транспортното министерство
Зам.-председателят на ПГ на ПП-ДБ коментира назначенията във Външно и Транспортното министерство Снимка: БНТ

Зам.-председателят на ПГ на ПП-ДБ коментира назначенията във Външно и Транспортното министерство

Божидар Божанов, заместник-председател на парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България", направи остра оценка на ролята на Атанас Илков и Калин Стоянов в политическите процеси в страната. В интервю за предаването "Денят започва" по Българската национална телевизия (БНТ), Божанов заяви, че както Калин Стоянов, така и Атанас Илков са проводници на изборните интереси на Делян Пеевски.

Според Божанов, присъствието на тези фигури на ключови позиции е свързано с влияние и интереси, които се проследяват назад във времето. Той подчерта, че това не е изолиран случай и че подобни назначения отразяват дълбоки зависимости в политическата система на страната.

В рамките на разговора заместник-председателят на ПГ на ПП-ДБ разгледа и назначенията в други важни ведомства. Той отбеляза, че във Външното министерство е избран кариерен дипломат, което е напълно очаквано и разбираемо, предвид спецификата на работата и нуждата от професионализъм в международните отношения.

Познавам госпожа Стоянова от 10 години“, отбеляза Божанов по повод назначението в Министерството на транспорта. Той поясни, че нейният опит и административен капацитет са ключови за работата в този сектор.

Заместник-председателят на ПП-ДБ акцентира върху факта, че в служебни кабинети често се избират хора с административен опит в конкретната структура. Това, според него, е разумно, тъй като служебните правителства имат ограничен времеви мандат и няма време за навлизане в нови области или длъжности. Божанов поясни, че това е от съществено значение за гарантиране на стабилността и контрола над важни процеси, особено в кратките срокове, с които разполагат служебните кабинети.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари