Калин Стоянов: Депутат се намеси безпрецедентно и арогантно в работата на ГДБОП

0
Калин Стоянов осъди действията на депутат Божидар Божанов, който се е обадил на директор на „Киберпрестъпност“ в ГДБОП
Калин Стоянов осъди действията на депутат Божидар Божанов, който се е обадил на директор на „Киберпрестъпност“ в ГДБОП Снимка: БНТ

Калин Стоянов осъди действията на депутат Божидар Божанов, който се е обадил на директор на „Киберпрестъпност“ в ГДБОП

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов направи остро изявление, в което осъди опит за политическа намеса в работата на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП). Става въпрос за действията на депутата от коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Божидар Божанов, които, според Стоянов, са поставили под въпрос независимостта и професионализма на органите на реда.

Ще ви запозная с един от многото казуси в Министерството на вътрешните работи – този път безпрецедентна и арогантна политическа намеса на конкретен народен представител в дейността на основната оперативно-издирвателна структура в министерството, а именно в ГДБОП,“ заяви министърът по време на пресконференция.

Според Калин Стоянов, на 14 август около 18:00 часа, депутатът от ПП-ДБ Божидар Божанов е осъществил телефонен разговор с директора на дирекция „Киберпрестъпност“ към ГДБОП. По време на този разговор Божанов е поискал информация за текущи разследвания, като е задал въпроси относно източниците на подадените материали, тяхното съдържание и какво е било извършено по тези случаи. Министър Стоянов определи това поведение като недопустимо и подчерта, че Божанов е държал сметка на служителите защо са си свършили работата.

Стоянов изрази категоричната си позиция срещу подобни действия, които, по думите му, представляват сериозен опит за натиск върху работата на МВР. „Докато аз съм министър на вътрешните работи, няма да позволя никаква политическа намеса в работата на моите колеги, както и да се оказва натиск под каквато и да е форма,“ подчерта той.

От своя страна, депутатът Божидар Божанов засега не е коментирал публично обвиненията, отправени от Калин Стоянов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    6
    Ибан - русенец
    Да не забраваме,че Божанов също трябва да е следствен,този биологичен отпадък е ибрикчия на мафиотите в Търново и рядко противен гъзоблизец сменил няколко партии
  • 2
    5
    Иван - русенец
    Точно ти ли мишоран такъв се оплакваш от това че някой си позволява да ти задава въпроси - точно ти ли - който изпълнява всяка повеля на Господаря си - Шиши !
  • -1
    4
    Българин
    Кой беше тоя Божанов ? Един бивш социалист,настоящ ДеБил-ПеПераст с деца,които обичат да стрелят с пистолети ли ? За него ли става въпрос ? И защи мазният плужек Божанов все още не е следствен бе,Калине Стоянов ? Защото всички пърдите в едно канче ли ?
  • 6
    3
    хаха
    С други думи - докато Калинката е министър няма да допусне никой да го натиска да свърши работата си по закон. ЧУДНО! Кога ли ще изгори и този мафиотски бушон?
  • 4
    2
    Съучастници
    Медиите в България са абсолютни съучастници на мафията! Една медия не излезе да отговори на коментара на Калин(ката), че имало политически натиск върху него. Няма ли медия, която да му обясни в ЕФИР, че МИНИСТЪРЪТ НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ Е ПОЛИТИЧЕСКИ ПОСТ?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари