Кирил Петков: Интервюирах Калин Стоянов в кола, беше предложен от ГЕРБ

1
Влиянието на Пеевски в политиката: Нови обвинения от ПП-ДБ
Влиянието на Пеевски в политиката: Нови обвинения от ПП-ДБ Снимка: БГНЕС

Влиянието на Пеевски в политиката: Нови обвинения от ПП-ДБ

Разкритието, че Делян Пеевски стои зад политическите предложения на ГЕРБ, предизвика остри реакции в политическите среди. Това обяви съпредседателят на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) Кирил Петков, предаде репортер на БГНЕС. Според Петков, Пеевски ръководи политическите процеси зад кулисите и използва сегашните институции, за да се позиционира по-добре за предстоящите избори.

Петков разкри, че драматургията, която се разиграва през министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, е част от плана на Пеевски за овладяване на политическите процеси. Той подчерта важността на честни и прозрачни избори, като изрази съмнения в способността на Пеевски да събере дори един доброволен глас. „Не вярвам, че той има нормална политическа подкрепа от когото и да било“, заяви Петков.

Политикът изрази тревога от задкулисните уговорки и липсата на прозрачност в назначаването на важни институции. Той настоя, че Народното събрание трябва да следва закона и да избере новите заместник-председатели на Сметната палата и омбудсмана по прозрачен начин. „Искаме да видим дали в България може да има прозрачно избрани хора, които да защитават тези институции“, добави Петков, подчертавайки нуждата от яснота и честност в процеса.

В отговор на обвиненията на Пеевски, че Петков е бил в една кола с министъра на вътрешните работи Калин Стоянов и бившия шеф на ДАНС Петър Петров, Петков потвърди, че се е срещнал с тях, но с цел да прецени дали Стоянов е подходящ за министерския пост. „Да, интервюирах Калин Стоянов. Да, срещнал съм се с него в кола, но единствената ми причина защо съм се срещнал с него е, защото беше предложен от ГЕРБ и исках да видя дали този човек има възможност да бъде министър на вътрешните работи“, обясни той.

Петков призова, когато се говори за Калин Стоянов, да се използва изразът „човекът на Пеевски“, като по този начин се акцентира върху влиянието на Пеевски в политиката. Той подчерта, че единствените депутати, с които ПП-ДБ не са водили разговори, са тези от ДПС около Пеевски.

От своя страна, Божидар Божанов от ПП-ДБ също коментира актуални теми, като категорично отрече твърденията, че промените в Конституцията не работят. Според него, основната цел на Конституцията е да се избегне еднолична власт през служебното правителство. „Конституцията работи. Нито президентът, нито някой друг, включително Пеевски, може еднолично да назначава министри“, поясни Божанов.

Божанов също така отхвърли твърденията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че машините за гласуване не функционират правилно. „Машините работят добре“, заяви той категорично.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари