Освободиха главния секретар на МВР

0
Явор Серафимов заема поста от Димитър Кангалджиев
Явор Серафимов заема поста от Димитър Кангалджиев Снимка: МВР

Явор Серафимов заема поста от Димитър Кангалджиев

По предложение на вътрешния министър Атанас Илков и със заповед на премиера Димитър Главчев, главен комисар Димитър Кангалджиев бе освободен от поста заместник-главен секретар на Министерството на вътрешните работи (МВР). На негово място е назначен Явор Серафимов, който досега изпълняваше длъжността директор на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” (ГДБОП).

Явор Серафимов има дългогодишен опит в системата на МВР, където постъпва през 1999 година като разузнавач в направление „Икономика” при Дирекция „Национална служба за борба с организираната престъпност” (ДНСБОП). В следващите години той заема различни ключови позиции, свързани с противодействието на финансови престъпления, включително длъжности като началник на сектор „Противодействие на престъпления свързани с финансовата система” и началник на сектор „Изпиране на пари и измами с фондове на ЕС” в ГДБОП.

През кариерата си Серафимов е многократно награждаван за своята работа, включително с „Почетен знак на МВР” III и II степен, получени съответно през 2022 и 2023 година.

В същото време, по предложение на министър Атанас Илков, от постовете си като заместник-министри на вътрешните работи са освободени Стоян Темелакиев и Христо Стефанов. На тяхно място е назначен Любомир Йосифов, магистър по специалност „Противодействие на престъпността и охрана на обществения ред” от Академията на МВР. Йосифов има богат опит в структурите на Вътрешното министерство и е работил на експертни позиции в Главна дирекция „Изпълнение на наказанията” към Министерството на правосъдието, както и в частния сектор като експерт по сигурността.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    6
    Още с идването
    си да се заявиш със смяна на тоя и оня на възлови места, би трябвало да значи само едно : внимавайте аз съм на власт.Но това не са "козметични" промени.И това ли беше най - важното за броени дни до изборите?
  • 3
    5
    Курио Курев
    ЕЙ милиционери Що се срамувате Да си признаете че милеете за герб? Дядо Мир на душата Му Казваше: За крадливите милиционери се женят к.р.и пропаднали момичета поправяше Го баба !Не говори за курви пред Децата Курте.
  • -1
    4
    Фък дъ УКР
    Дори и на смрадлив бесарабски ебан в гъза и устата всеки ден вонящ травестит на име мартинчо,който се е изсрал с коментар 3,да му еба майката сифилистична да му еба в гъза и после в устата,трябва да е ясно,че мръсните курви на които слугува - пеперастите и ДеБилите - ще бъдат изхвърлени на боклука след изборите наесен.Факт е,че мартинчо е ебан от детството си в бесарабски външен кенеф,което и обяснява защо е станал пепераст.Най важното на тези избори е да изхвърлим Простото,Ококореното,Мазното кафенце и Смачкан Гном в клозета!
  • -2
    3
    Фък дъ РФ
    И за студент първокурсник по политология е ясно, че тезата "всички са маскари - няма за кого да се гласува - значи няма да гласувам" работи за партиите с твърд електорат, т.е. за БСП и ДПС. С фразата "И едните, и другите са маскари!" Бай Ганьо се опитва да разсее евентуалната неловкост, произтичаща от това, че малко преди това той се е определил като "либерал", а Иречек, пак по думите на героя, "май-май е консерва". Бай Ганьо току-що добре е похапнал в дома на своя домакин и не иска да влиза в политически препирни, които биха развалили доброто му настроение. С това "И едните, и другите са маскари!" Бай Ганьо иска да оправдае факта, че е винаги с тези, които са на власт. Дори Бай Ганьо има смътното усещане, че това е нередно. И намира решението. Щом ценностите са "бошлаф", има смисъл да си верен единствено на "келепира". Бай Ганьо поне е честен и си признава, че и на него му се иска да стане я депутат, я кмет. Мнозина българи обаче си мислят, че да поддържаш тезата "всички са маскари" и да отказваш да гласуваш е някаква форма на бунт, гражданско неподчинение едва ли не. Всъщност философията "всички са маскари" е гузно оправдание за нежеланието да се ангажираш с позиция. С което приемаш статуквото. Да не гласуваш, защото всички били маскари, или да гласуваш за БСП, защото така и така всички са маскари, но тези поне си ги знаем, или да гласуваш за иZродени "патрЕоти", обявили се като непринадлежащи към маскарите, макар да действат съгласувано с тях (кЪстадин кЪсопишков), е всъщност едно и също.
  • -1
    2
    До 1-ви
    Бъди честен и прагматичен човек,другите стока ли са и ги изброявам веднага: ДБ,ДаБ,ДСБ,СДС,БСП,ВМРО,ПП,ИтН,НДСВ..... е.....? Бъди честен човек и нългарин.Те щото берат росни карамфили рано заран.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари