Атанас Илков: Нямам политически гръб

0
Атанас Илков: Нямам политически гръб
Атанас Илков: Нямам политически гръб Видео: NOVA

По повод рокадите в МВР министърът заяви, че иска да сформира свой екип

Атанас Илков, служебен министър на вътрешните работи, категорично заяви, че няма политически връзки или пристрастия, които да влияят на неговата работа в МВР. В интервю пред Мариета Николаева по NOVA tой подчерта, че с над 37 години стаж в системата на вътрешните работи не може да бъде асоцииран с нито една политическа сила. Илков уточни, че е бил поканен за поста от Димитър Главчев и че решението му да приеме предложението е било взето на следващия ден.

Служебният министър отбеляза, че откакто е поел поста, не е имал контакти с политици и подчерта, че няма причина да получава такива обаждания. Той допълни, че полицаите имат право да изразяват своето недоволство, когато става въпрос за социално-битовите условия на труд и наличната техника, която използват в ежедневната си работа.

По отношение на последните рокади в МВР, Илков обясни, че те са част от процеса на формиране на нов екип, с който възнамерява да осигури честни и прозрачни избори. Според него е важно да се избегне създаването на впечатление, че МВР работи със стария екип и по този начин продължава стари практики, които биха могли да повлияят на изборния процес.

Министърът също така коментира смяната на главния секретар на МВР Димитър Кангалджиев, като посочи, че тя е част от усилията му да сформира нов екип, който ще поеме отговорността за честността на изборите. Въпреки че е издадена заповед за назначаване на нов главен секретар, Илков информира, че процедурата все още не е изпълнена поради здравословни проблеми на настоящия заместник главен секретар.

В заключение, Атанас Илков подчерта, че ще продължи да изпълнява своите отговорности със своя екип, като целта му е да гарантира справедливост и прозрачност в изборния процес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    МВР
    ПРИНЦИПНО АКО НЕ Е ТАКА ТЕ ПРАВОСУДИЕТО МВР НАП И ПОЖАРНИТЕ ИМАТ ВАШИЯ ГРЪБ ОТ СКАЧЕНИ НИЩОПРАВЕЩИ СЪДОВЕ КОИТО ГЛЕДАХА ДА ВЗЕМАТ ПЕНСКИИКА НА 47 ВСЕ ЕДНО СА БОГОВЕ където са В СРАВНЕНИЕ С ПРОСТОЛЮДИЕТО НО ГОСПОД НЕ Е КАИЛ - КОРУПЦИЯ, ПТП ,ПОЖАРИ
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари