Калин Стоянов: Не допуснах „ала-бала” на изборите, това не се прощава

0
Калин Стоянов предаде поста служебен министър на вътрешните работи на Атанас Илков
Калин Стоянов предаде поста служебен министър на вътрешните работи на Атанас Илков Видео: NOVA

Калин Стоянов предаде поста служебен министър на вътрешните работи на Атанас Илков

Бившият служебен министър на вътрешните работи Калин Стоянов предаде поста си на своя наследник Атанас Илков на церемония в Министерството на вътрешните работи. По време на събитието Стоянов направи категорични изявления относно своя мандат и предизвикателствата, с които се е сблъскал като ръководител на МВР.

Стоянов подчерта, че е работил в съответствие с правилата и че не е допуснал участие в политически интриги. Той сподели, че е водил тежка битка за опазването на достойнството на институцията и своите колеги. Според него, отказът му да допусне „ала бала” на изборите е бил причина за трудностите, с които се е сблъскал. „Имах силата да се изправя срещу схеми и зависимости,” заяви Стоянов и допълни, че въпреки това не съжалява за своята позиция и действия.

Стоянов акцентира на факта, че не е участвал в политически интриги и е настоявал за избор на екип, с който да работи ефективно. „Поставих едно единствено условие – да избера екипа, с който да работя,” отбеляза той. Според него, той е осигурявал комфорт на всички служители в системата на МВР, но не и на политическите търговци, които са се опитвали да упражняват натиск върху ведомството.

„Често ме питаха чий министър съм? Отново ще повторя - бях ваш министър, на всички български граждани,“ подчерта Стоянов в своето изявление. Той изрази благодарност за безусловната подкрепа, която е получил в усилията си да не позволи политическа намеса в работата на министерството. За него, тази подкрепа е била доказателство, че е направил правилния избор, въпреки трудностите, през които е преминал със семейството си по време на мандата си.

Стоянов завърши своето изказване с категорична позиция, че МВР не трябва да става заложник на амбициите за безконтролна власт. Според него, ведомството трябва да остане независима институция, която служи на гражданите, а не на политически интереси. Той призова за защита на достойнството и професионализма на служителите на МВР, като подчерта, че те не бива да бъдат използвани като инструмент за политически цели.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Недоумяващ
    А дали не е голяма Ала-балата,та за това де...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари