Веселин Вучков: МВР може да влияе на изборния резултат

0
Бившият вътрешен министър призова за ефективни мерки срещу купуването на гласове
Бившият вътрешен министър призова за ефективни мерки срещу купуването на гласове Снимка: БНТ

Бившият вътрешен министър призова за ефективни мерки срещу купуването на гласове

Бившият вътрешен министър Веселин Вучков коментира в интервю за bTV, че Министерството на вътрешните работи има възможността да влияе върху изборния резултат. Според него това е особено важно в контекста на политиката на МВР срещу контролирания вот, която придобива критично значение при ниска избирателна активност. Вучков подчерта, че именно в подобни ситуации противодействието на купуването на гласове може да се окаже решаващо за крайния резултат от изборите.

Той допълни, че борбата срещу купения и контролирания вот не трябва да се ограничава само до деня на изборите, а трябва да започва още седмици или дори месеци преди тях. Вучков изрази мнение, че за да има резултат, е необходимо да бъдат предприети ефективни наказателни производства срещу извършителите. Той отбеляза, че ако търговците на гласове са наясно, че има осъдени за такива деяния, това може да ги възпре от извършването им.

Бившият министър също така посочи, че анализът на резултатите от конкретни избирателни секции може ясно да покаже дали са били взети мерки срещу купуването на гласове. По думите му, ако се забележи необичайно висока подкрепа за определен кандидат или партия, особено в по-бедни райони, това често е индикатор за манипулиран вот.

Вучков критикува и настоящия министър на вътрешните работи Калин Стоянов, като го обвини в допускането на няколко сериозни грешки по време на своя мандат. Според него е неприемливо полицейски протести да бъдат използвани като средство за запазване на министерския пост. Той категорично заяви, че не е работа на МВР да определя кой ще бъде вътрешен министър. Вучков също така изрази недоволство от излизането на Стоянов пред президентството с вдигнат юмрук, което според него е било негативен жест за имиджа на институцията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари