Още вадят трупове от премазаните автомобили на "Тракия", 8 са в болница

0

Осем са хоспитализираните пациенти в Спешна помощ-Пловдив. Това каза за радио „Фокус” - Пловдив дежурен от центъра.

„Това са пострадалите с по-големи наранявания. Има други, които са прегледани на място и са закарани с частни коли на хирургичния блок до пловдивски болници. Още не е приключила спасителната акция на автомагистрала „Тракия”. Медицинските екипи, които са обслужили двете тежки верижни катастрофи в 06:20 часа тази сутринта са четири. Петият екип е все още на мястото. Той изчаква да се освободят починалите”, казаха още от Спешна помощ.

Гъста мъгла е имало в района на 135-ти километър на автомагистрала "Тракия", където тази сутрин около 6.30 часа станаха две тежки верижни катастрофи, обясни инспектор Радослав Начев, началник на КАТ "Пътна полиция"- Пловдив.

Работи се по установяване на причините за пътните инциденти, при които има двама загинали, а най-вероятно шестима са ранени, каза още Начев. По думите му пострадалите са без опасност за живота.

Образувано е досъдебно производство, което да установи причините за двата пътни инцидента. В момента се извършва оглед, спряно е движението и в двете посоки на автомагистрала "Тракия". Има създадени обходни маршрути, каза още Начев. По думите му не може да се каже до колко време движението ще бъде пуснато, тъй като автомобилите са доста и след като приключи огледа трябва да се изтеглят на безопасно място, за да се пусне движението.

Източник: Вестник Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари