Община Русе и „Булмаркет“ ще облагородят района на ЛВЗ

1

Проектът включва изграждане на лаборатория и зарядна станция за електромобили

Русенският индустриален парк ЛВЗ получава сериозен тласък. На специална среща в зала "Европа" заместник-кметът Димитър Недев и министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов обявиха одобрението на мащабен проект за модернизация на Индустриален парк ЛВЗ. Финансирането идва от Плана за възстановяване и устойчивост, а Община Русе е ключов партньор в инициативата.

Държавата инвестира в Северна България

„Това е поредната стъпка, която държавата прави към Северна България, която дълго време беше пренебрегвана. Вече виждаме значителен напредък, благодарение на усилията на Община Русе да привлече вниманието към региона,“ подчерта заместник-кметът Недев.

Русе – модел за индустриално развитие

Министър Карадимов не скри задоволството си от постигнатото в Русе: „Успехът на този проект показва, че Русе се е утвърдил като един от най-индустриално развитите градове в страната. Подобни индустриални зони имат светло бъдеще, както от гледна точка на регулациите, така и като законови възможности.“

Министърът дори намекна за бъдещи национални планове за подкрепа на индустриалните паркове, извън европейското финансиране. Една от идеите е създаването на енергийни общности, които да намалят разходите на предприятията.

Какво включва проектът?

Проектът е амбициозен и включва няколко ключови елемента:

  • Обновяване на инфраструктурата: Ремонт на моста на ЛВЗ, пътните връзки и изграждане на нова пътна връзка за тежкотоварния трафик.
  • Зелени решения: Развитие на зелените площи и изграждане на спирка на градския транспорт и паркинг.
  • Модернизация на техническата инфраструктура: Изграждане на вътрешен път, осветление, отводняване и топлопровод.
  • Научно сътрудничество: Създаване на лаборатория в партньорство с Русенския университет.
  • Екологичен акцент: Изграждане на зарядна станция за електромобили.

Съвместни усилия за по-добро бъдеще

На срещата присъстваха представители на местната власт, бизнеса и академичните среди. Това показва, че проектът е резултат от съвместни усилия и има подкрепата на цялата общност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 12
    8
    академик Белоев
    На малкия ми син, Ив. Белоев, когото скоро издигнах в професор, също му трябват пари.
  • 14
    7
    Запознат
    Сегашната Директорка Николова с разрешението за тази индустриална зона в близост до квартала така си плати поста за директор на РИОСВ . Предния директор инж.Цонка Христова беше против тази индстр.зона
  • 15
    6
    Франсе
    Митко Недев е просто момче , завистлив и неграмотен ,не само технически ами въобще . Знам го от корабната , ниска топка . Жалко за русенци
  • 12
    5
    Мунчо
    ПИБ през жужетата станков и милков ще откраднат 26 млн ...ей така за нищото ....за замърсяваща индустриална зона на 100м от детската градина и блока ...поне не се хвалете
  • 16
    4
    фикрет
    Турския зам.кмет по спорта какво дири майка си и той?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари