Младеж е успял да избяга от складовете в Елин Пелин по време на гърмежите

4
Това обяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов
Това обяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов Видео: bTV

Това обяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов

При инцидентите в складовете край Гара Елин Пелин, броят на хората, които са били в съоръжението по време на взривовете, се увеличи на шестима, обяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Новината дойде след установяване на присъствието на млад мъж, който е бил на мястото на трагедията.

Младо момче също е било тук на произшествието. В продължение на 20 минути, както казва той, е бил вътре при пожара и по време на гърмежите. Разказва, че е влязъл в микробус, където е опитал да се скрие. Бусът също се запалва. След това момчето успява да мине под оградата и успява да избяга“, сподели министърът, съобщи bTV. Младежът, чийто самоличност все още не е разкрита, е успял да спре автомобил, който го е закарал до гарата, където е позвънил на майка си.

Стоянов изрази разочарование от действията на младия мъж и неговите родители, които не са съобщили за инцидента на органите на реда. „Той се е прибрал вкъщи и си пуска телевизора, а ние търсим кои са били в склада и дали са живи. Разбирам момчето, било е притеснено, но родителите му е трябвало да се свържат с нас“, коментира той.

Според вътрешния министър, данните от мобилните клетки потвърждават присъствието на младежа в района по време на инцидента. Той е бил разпитан и е внесъл допълнителна яснота по случая. Момчето твърди, че първоначално е имало взрив, а не пожар, което добавя още въпроси към разследването.

Младежът не е бил служител на фирмата, собственик на складовете, и все още не е ясно какво е правил на мястото след края на работното време. В момента се провежда разследване за установяване на всички обстоятелства около инцидента.

Става ясно, че не петима, а шестима души са били в складовете, когато започват взривовете. Те включват младежа, който успява да се спаси, охранителя, който също оцелява, доц. д-р Петър Шишков, 20-годишната му дъщеря Кристин Шишкова, 20-годишният син на собственика на складовете и 60-годишен мъж.

Трагедията в Гара Елин Пелин доведе до загубата на живота на две лица. В четвъртък вечер почина 48-годишният доц. д-р Петър Шишков, преподавател в Минно-геоложкия университет и световно признат учен и консултант. В събота почина и неговата 20-годишна дъщеря Кристин Шишкова.

На мястото на инцидента бе открито и трето тяло, което увеличи броя на потвърдените жертви на три. Все още един човек остава в неизвестност, като издирването продължава.

Разследването на причините за взривовете и обстоятелствата около тях продължава, като ще се изясняват всички детайли и евентуални нарушения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари