Двама души са ранени при взривовете край Елин Пелин

0
Пожарникари отцепиха периметъра около инцидента, докато пострадалите бяха откарани в "Пирогов"
Пожарникари отцепиха периметъра около инцидента, докато пострадалите бяха откарани в "Пирогов"

Пожарникари отцепиха периметъра около инцидента, докато пострадалите бяха откарани в "Пирогов"

Двама души са пострадали тежко при взривове в склад за фойерверки край град Елин Пелин. Инцидентът се е случил късно вечерта, когато три от складовете в обекта са избухнали и предизвикали пожар. Според първоначалната информация, пострадалите са мъж на 40 години и жена на 30 години, които са получили тежки изгаряния от трета степен. Те са били транспортирани за лечение в спешната болница "Пирогов" в София.

Говорителят на Спешна помощ, Катя Сунгарска, обясни, че сигнал за инцидента е бил получен в 18:35 часа. Според информацията, подадена на телефон 112, първоначално е било съобщено за четирима ранени. Въпреки това, до момента официално са потвърдени само двама пострадали. Две линейки са били изпратени на мястото, но поради мерките за сигурност, наложени от пожарната, те не са имали достъп до склада.

Сигналът е постъпил и в Министерството на вътрешните работи (МВР) в 18:31 часа. Екипи на полицията незабавно са се отправили към мястото на инцидента, като на път са били и вътрешният министър Калин Стоянов и главният секретар на ведомството Димитър Кангалджиев.

„Чуваме гърмежите и виждаме огромен облак дим над Елин Пелин,” сподели говорителят на МВР Димитър Димитров в изявление пред Нова ТВ. Все още няма информация за точния брой на хората, които са били в склада по време на инцидента.

Кметът на Елин Пелин, Ивайло Симеонов, потвърди, че няма сгради в близост до склада и че няма опасност от допълнителни експлозии, тъй като в склада са се съхранявали само фойерверки.

"Жителите да са спокойни, защото няма боеприпаси, а само фойерверки - евентуално опасност от пожар наоколо," заяви Симеонов. Той добави, че складът се намира между Елин Пелин и село гара Елин Пелин, като е по-близо до селото.

Пожарната продължава да работи на мястото на инцидента, като се стреми да потуши огъня и да предотврати разпространението му. Следствието за установяване на причините за взривовете и пожара е в процес на разследване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Понеже вали,
    започнаха взривове.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари