Милена Хинкова: Предизборната кампания в Русенско протича нормално, няма "плакатна война"

0
3000 членове на секционни комисии са ангажирани за вота на 27 октомври
3000 членове на секционни комисии са ангажирани за вота на 27 октомври Снимка: Областна администрация - Русе / Архив

3000 членове на секционни комисии са ангажирани за вота на 27 октомври

Предизборната кампания в Русенска област протича без значими инциденти, съобщават от Районната избирателна комисия (РИК) в Русе. Към момента не са регистрирани жалби или сигнали за нарушения, а така наречената "плакатна война" изглежда отсъства от политическата надпревара в региона.

Подготовка на избирателните секции

В изборния ден на 27 октомври 2024 година жителите на Русенска област ще могат да упражнят правото си на глас в над 330 избирателни секции. Милена Хинкова, председател на РИК - Русе, информира: "Всички те са попълнени с членове, като броят им е около 3000". Това осигурява необходимия човешки ресурс за провеждането на изборите в региона.

Пристигане на изборните материали

Днес в Русе, под засилена полицейска охрана, пристигнаха хартиените бюлетини за предстоящия вот. Общият им брой възлиза на 197 000. По този повод Хинкова коментира: "С тях покриваме всички секции, дори и да имаме проблем с машините за гласуване". Това гарантира, че всички избиратели ще имат възможност да гласуват, независимо от евентуални технически затруднения.

Методи на гласуване

В 288 секции в областта, където броят на регистрираните избиратели надхвърля 300 души, ще бъде осигурена възможност за машинно гласуване или използване на хартиени бюлетини. Това предоставя на гражданите избор на предпочитания от тях метод за упражняване на вота.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Драганова
    Е как да няма плакатна война бе, г-жо Хинкова?! Какво по-точно означава за вас плакатна война и малко ли е това да се лепят един върху друг плакати на най-различни партии и коалици? Така хората не могат да се ориентират в подребата и имената на листите, защото част от даден плакат се оказва закрит от този, залепен върху него.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари