РИК - Русе получи два сигнала за изборни нарушения

0
Има замени на членове в избирателните секции, но не е така масово като в Хасковско, заяви Милена Хинкова
Има замени на членове в избирателните секции, но не е така масово като в Хасковско, заяви Милена Хинкова Снимка: БНТ

Районната избирателна комисия проверява сигналите, които са подадени днес

Подготовка за изборите в Русенско тече по план.

Районната избирателна комисия (РИК) - Русе отчита нормално протичане на подготовката за изборния ден. Председателят на РИК - Русе Милена Хинкова съобщи за Българската национална телевизия (БНТ), че процесът върви спокойно и организирано.

Разпределение на изборните материали

В сутрешните часове секционните избирателни комисии получиха необходимата документация за провеждане на изборите. Планирано е следобед да бъдат доставени останалите материали и машините за гласуване. Комисиите са снабдени с допълнителни тонери за копирните устройства и са инструктирани за работа с машините за гласуване.

Техническа обезпеченост

РИК - Русе е осигурила екип от технически специалисти, които ще отговарят за поддръжката на машините в изборния ден. При възникване на технически проблем, те ще преценяват дали повредата подлежи на отстраняване или ще се наложи преустановяване на машинното гласуване в съответната секция.

Кадрова обезпеченост

"Замените на членове на секционни комисия текат още от сформирането им, но в рамките на нормалното и не са масови както в Хасковско", поясни Милена Хинкова. Комисията разполага с резервни членове за попълване на състава при необходимост.

Сигнали за нарушения

През последните часове в РИК - Русе са постъпили два сигнала за нарушения. Първият касае неправомерно поставяне на агитационни материали на непозволени места според кметската заповед. Вторият сигнал е свързан с осъществяване на политическа агитация в деня за размисъл. И двата случая са в процес на проверка от комисията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    😜
    Ами горанчо, ще си пълни гушката до тогава, докато „младите комунисти“ не се разберат по между си! Не е луд тоя дето яде баницата, а тоя дето му я дава!
  • 0
    3
    Горан
    Тази дъртата комунистка докога ще си пълни гушата?
  • 4
    2
    ъъъъъ
    Ама в Русе ЦИК ли има?!?
  • -1
    1
    SB
    Тази от 9 ти СЕПТЕМВРИ е председател на ЦИК Русе
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари