Масови проблеми с машините в Русенско

0
Четири секции преминаха към хартиено гласуване
Четири секции преминаха към хартиено гласуване Снимка: БТА

Четири секции преминаха към хартиено гласуване

В деня на изборите четири избирателни секции в Русенска област преминаха изцяло към гласуване с хартиени бюлетини поради технически неизправности на машините за гласуване. Една от засегнатите секции се намира в град Мартен, а останалите три са разположени в град Русе.

Проблеми в "Дойче шуле"

В 129-та секция, намираща се в "Дойче шуле" в град Русе, машината е проявявала нередности при отпечатването на бюлетините, като е издавала само частични разписки след гласуване. Председателят на секцията Силва Агопян съобщи, че според указанията на Централната избирателна комисия (ЦИК) на четирима избиратели е било разрешено да гласуват повторно с хартиени бюлетини, като за всеки случай е съставен констативен протокол. По-късно проблемът с машината се е разрешил самостоятелно.

Естество на техническите проблеми

Милена Хинкова, председател на Районната избирателна комисия (РИК) - Русе, поясни естеството на проблемите с електронните устройства: "Проблемите се изразяват в отпечатване на празни бели бюлетини или на част от бюлетината." Тя допълни, че при продължаващи проблеми с отпечатването, техникът преценява ситуацията и взема решение за преминаване към гласуване с хартиени бюлетини.

Очаквани промени

Според получената информация, още три секции в областта очакват подобно решение за преминаване към хартиено гласуване. От общо 17 секции в Русенско са докладвани проблеми с машините, като част от тях вече са отстранени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари