Машини за гласуване в Русе отпечатват празни бюлетини

2
Техниците не са успели да установят причината за проблема
Техниците не са успели да установят причината за проблема Видео: Русе Медиа

Техниците не са успели да установят причината за проблема

В няколко избирателни секции в град Русе възникнаха технически проблеми с машините за гласуване, които започнаха да отпечатват празни бюлетини. Един от регистрираните случаи е в 129-а секция, разположена в училище "Дойче шуле", съобщи Русе Медиа.

Подробности от проблемната ситуация

Според председателя на секционната комисия Силва Агопян, от шестима гласоподаватели само при двама процесът е преминал нормално. При останалите избиратели машината е отпечатвала единствено разписка с номера на секцията и идентификационния номер на устройството.

Предприети мерки

Районната избирателна комисия - Русе потвърди наличието на подобни проблеми в няколко секции. Въпреки извършената техническа проверка, не са открити конкретни неизправности в машините. Съгласно указанията и разпоредбите на Централната избирателна комисия, при подобни случаи устройствата не се спират, а избирателите преминават към гласуване с хартиена бюлетина.

До момента единствената спряна машина е регистрирана в село Мартен, където изцяло се е преминало към гласуване с хартиени бюлетини.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    6
    Георгиев
    Машините в у-ще Възраждане не работят, пак измама. Уж всичко беше готово,докога ще правите народа на идиоти.
  • 3
    5
    Ама
    За това няма да се гласува щото всичко е измама .някъде чух че сме шест милиона народ Абе я има и пет или броим и мъртвите бог да ги прости . Двеста и четиридесет мошеника пак ще бъдат там .срам нямат .
  • 4
    4
    Washington
    ДА НАРИСУВАТ ЕДИН УЙ И ДА ГИ ПУСКАТ
  • 1
    3
    Мнение
    На всичкото отгоре, хартията е прозрачна и трудно се сгъва, а при пускане в урната се отваря.
  • 8
    2
    Александър
    Не може да бъде..... Всичко е честно
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари