Мария Бакалова влиза в журито на "Синелибри"

0
Талантливата българка ще оценява филми редом до световни звезди
Талантливата българка ще оценява филми редом до световни звезди Снимка: АП / БТА

Талантливата българка ще оценява филми редом до световни звезди

Звездата на българското кино Мария Бакалова се присъединява към престижното жури на фестивала "Синелибри", съобщиха организаторите на културното събитие чрез официалната си страница във Фейсбук.

Бакалова, която направи исторически пробив в световното кино като първата българка, номинирана за най-престижните награди в бранша - "Оскар", BAFTA и "Златен глобус", ще оценява филмовите творби заедно с други изтъкнати личности от киноиндустрията. Тя спечели световно признание с ролята си във филма "Борат 2" на Саша Барън Коен, но талантът ѝ блести и в родните продукции като "Жените наистина плачат", "Като за последно" и "Трансгресия".

Почитателите на актрисата очакват с нетърпение появата ѝ в предстоящия филм "Триумф" на режисьорския тандем Кристина Грозева и Петър Вълчанов. Лентата е избрана да представи България в надпреварата за чуждоезична продукция на наградите "Оскар" тази година.

Журито на конкурса за пълнометражен игрален филм в рамките на юбилейното десето издание на "Синелибри" ще бъде оглавено от Гийом Кане, една от най-ярките звезди на съвременното френско кино. Той ще споделя отговорността за оценяването на филмите с писателката Кристин Льоненс, актрисата Ан Кюсак и писателя Даниел Келман.

Участието на Мария Бакалова в журито на "Синелибри" е поредното признание за нейния професионализъм и международен успех, като същевременно повишава престижа на фестивала и привлича вниманието към българското кино на световната сцена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари