Мария Бакалова влиза в ролята на екстрасенс

0
Българското кино отново в светлината на прожекторите благодарение на Мария Бакалова
Българското кино отново в светлината на прожекторите благодарение на Мария Бакалова Снимка: Facebook / Maria Bakalova

Българското кино отново в светлината на прожекторите благодарение на Мария Бакалова

Мария Бакалова даде специално интервю за Българската национална телевизия след премиерата на новия си филм "Триумф" по време на престижния филмов фестивал в Торонто. Лентата, която е българското предложение за наградата "Оскар" в категорията за чуждоезичен филм, е копродуцирана от обществената телевизия. В "Триумф" актрисата се въплъщава в ролята на екстрасенса Слава, която заедно с военни трябва да разкрие мистериозна история от близкото минало, свързана със село Царичина.

Непосредствено след представянето на филма в Торонто, Бакалова се завръща на снимачната площадка в Ирландия. В допълнение към "Триумф", на същия фестивал беше представен и филмът "Стажантът", който също бе включен в официалната селекция на кинофестивала в Кан.

Мария Бакалова подчерта значимостта на участието на "Триумф" в състезателната програма на Торонто, като изрази радостта си, че фестивалът дава платформа на филми с уникална перспектива и режисьори, които заслужават по-голямо внимание. "Имахме публика, която остана след прожекцията и задаваше въпроси – хора, които бяха истински ангажирани и заинтригувани от персонажите и събитията, изследвани във филма", сподели актрисата. "Триумф" разглежда събитията от периода 1990-1992 година, докато "Стажантът" се фокусира върху времето от 1970-1980 година. "Макар тези години да изглеждат далечни, усещането е, че са релевантни и днес", допълни Бакалова.

Актрисата изрази уважение към своите колеги Маргарита Гошева, Иван Бърнев и Юлиян Вергов, като ги определи като близки приятели и съмишленици. Тя не скри гордостта си от участието си в българското кино и подчерта, че винаги е била впечатлена от талантите в страната. "Възхищавам се на артисти, които не се ограничават от мястото, в което живеят. Винаги съм вярвала, че имаме изключително ценни кадри", каза тя.

Говорейки за изолацията, представена в "Триумф", Бакалова отбеляза, че темата резонира с вярванията и преживяванията на хората през последните години. "Във филма група хора са изолирани със специална мисия. Когато нямаш връзка с външния свят, дори и ако имаш по-адекватни разбирания, в един момент можеш да се поддадеш на абсурдни вярвания", коментира тя.

Въпреки че е позната на Филмовата академия, Бакалова смята, че качеството на филма е по-важно за успеха му, отколкото присъствието на известни актьори. "Разбира се, познато лице може да привлече по-широка аудитория, защото хората обичат да свързват проектите с любимите си актьори. Това носи допълнителна стойност. Но най-важното е да имаме стабилна кампания", поясни тя.

Все още няма информация кога "Триумф" ще бъде показан на българския екран, но лентата вече предизвиква интерес и дискусии сред тези, които са я гледали. Според Бакалова, когато филмът стои на границата между комедията и трагедията, а зрителите остават с въпроси, това е знак за добре свършена работа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари