"Триумф" - българското предложение за Оскар

0
Филмът на Кристина Грозева и Петър Вълчанов бе избран с пълно единодушие от комисията
Филмът на Кристина Грозева и Петър Вълчанов бе избран с пълно единодушие от комисията Снимка: Facebook

Филмът на Кристина Грозева и Петър Вълчанов бе избран с пълно единодушие от комисията

Филмът "Триумф" на Кристина Грозева и Петър Вълчанов бе избран за българското предложение за Оскар в категорията за международен филм на 97-ите награди на Филмовата академия. Решението бе взето единодушно от комисията с 5 гласа "за". Лентата е копродукция между България и Гърция, подкрепена от Националния филмов център, Евроимаж, Гръцкия филмов център, БНТ и други престижни организации.

Сценарият е дело на Кристина Грозева, Дечо Таралежков и Петър Вълчанов, а режисурата е съвместна работа между Грозева и Вълчанов.

В продукцията участват известни български актьори, включително Мария Бакалова, Маргита Гошева и Юлиан Вергов.

Филмът се отличава с оригинален сюжет, развиващ се в началото на 90-те години, когато след падането на комунизма група високопоставени военни, ръководени от ясновидка, се впускат в търсене на мистериозен артефакт, който обещава да донесе окончателен триумф.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    1124g
    4a os li no po age
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари