Филм с Мария Бакалова влезе в състезателната секция на кинофестивала в Торонто

0
Българката участва в черната комедия "Триумф"
Българката участва в черната комедия "Триумф" Снимка: Facebook / Мария Бакалова

Българката участва в черната комедия "Триумф"

Черната комедия "Триумф", в която участва номинираната за "Оскар" българска актриса Мария Бакалова, ще бъде част от състезателната секция "Платформа" на предстоящия 49-и кинофестивал в Торонто. Това съобщават "Скрийн дейли" и "Холивуд рипортър".

Състезателната програма и филмите в нея

Фестивалът, който ще се проведе от 5 до 15 септември, ще открие с филма "Даниела завинаги" (Daniela Forever) на испанския режисьор Начо Вигалондо. В главната роля е Хенри Голдинг, известен от комедията "Луди богати азиатци". Секцията "Платформа" включва 10 заглавия, които ще имат световни премиери на фестивала. Сред тях се нарежда и "Триумф", копродукция между България и Гърция, режисирана от Кристина Грозева и Петър Вълчанов.

Мария Бакалова, която наскоро бе номинирана за "Оскар", не само участва в "Триумф", но и е продуцент на филма. В актьорския състав влизат още Юлиан Костов, Маргита Гошева и Юлиан Вергов. Историята на филма е вдъхновена от реални събития в България през 90-те години, когато след падането на комунизма група военни и психолози се заемат със секретна операция в селцето "Царичина" в търсене на мистичен извънземен артефакт. Целта им е да променят историята и да възвърнат славата на България.

Други филми в програмата и журито на "Платформа"

В състезателната секция "Платформа", основана през 2015 г. и носеща името на филма на китайския режисьор Цзя Чжанкъ, ще участва и филмът "Педро Парамо". Режисьор на продукцията е Родриго Прието, известен оператор, работил по филми като "Барби" и "Убийците на цветната луна" на Мартин Скорсезе. Тази година председател на журито на "Платформа" ще бъде канадският режисьор Атом Егоян.

Международният филмов фестивал в Торонто е едно от най-важните събития в света на киното и привлича водещи имена от индустрията. Откриването на тазгодишното издание ще бъде отбелязано с комедийната драма "Nutcrackers" с участието на Бен Стилър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари