Костадин Костадинов: Започваме създаването на национален план за преодоляването на демографската катастрофа

1
Представители на държавни, академични и граждански институции разискваха демографските предизвикателства
Представители на държавни, академични и граждански институции разискваха демографските предизвикателства Снимка: ПП "Възраждане"

Представители на държавни, академични и граждански институции разискваха демографските предизвикателства

Днес в Народното събрание се проведе кръгла маса, организирана от Комисията по демографската политика, децата и семейството, посветена на темата „Възможности за изграждане на Национален план за регенерация и ревитализация на българската нация“. Събитието събра представители на 15 държавни и академични институции, както и гражданския сектор, които в продължение на четири часа разискваха актуалните проблеми на демографското развитие в България.

Кръглата маса бе определена от председателя на Комисията, Костадин Костадинов, като изключително успешна. „Най-сериозният проблем, пред който е изправена България през последните 40 години, е демографската катастрофа. И тъй като няма предприети никакви действия за преодоляването ѝ от страна на държавата, като председател на Комисията по демографската политика, децата и семейството реших да предприемем първите крачки в тази посока“, заяви Костадинов преди началото на заседанието.

В хода на срещата беше прието предложението на Костадинов за създаване на работен екип, който да започне подготовката за написване на национален кризисен план за преодоляване на демографската катастрофа в България. „И работата по плана започва още в петък. Разликата между плана и стратегията е, че стратегиите в България само съдържат констатации, докато планът е поредица от мерки с ясни срокове за тяхното изпълнение“, уточни още председателят на комисията.

Според Костадинов, текущата политическа ситуация в страната не е благоприятна, като отбеляза, че Парламентът ще приключи своя мандат след 10 работни дни, предстои сформирането на служебно правителство, а след няколко месеца – и на редовен кабинет. Въпреки това, Костадинов изрази своя оптимизъм относно важността и неотложността на този кризисен план. „Работата по този кризисен план отдавна трябваше да започне и няма никакво време за губене повече“, допълни той.

Костадинов, който е и председател на „Възраждане“ и парламентарната група на партията, пое ролята на координатор на работния екип до приключване на работата на този парламент. Той подчерта, че ангажиментът на включилите се в екипа представители на законодателната и изпълнителната власт, както и на гражданския сектор, е да продължат работа по кризисния план и в следващото Народно събрание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Антикопейкин
    Койпейкин дето се продаде на мафиотите - тиквата от Банкя и Шиши щял да създава план за спасение на бегето- смях в залата! Копейкин, ти цял живот нищо не си работил само си киснал в някакъв музей, и сега изведнъж стана политик милионер - мислиш ли, че някой ти вярва на лъжите, а ?
  • 4
    2
    хаха
    Като го знаем какъв е мургавел да не се окаже, че плана ще стимулира циганите с още помощи за второ, трето и пето дете :D
  • 4
    1
    За първи път
    чувам, че имало комисия по демогравска политика.Изобщо усети ли някой нейното съществуване през всичките 40 години? Резултат от дейността и е, че ставаме все по малко.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари