Камала Харис поиска скорошен план за дебат с Доналд Тръмп

0
Мисля, че избирателите заслужават да видят разделения на две екран, заяви вицепрезидентът и кандидат за наследник на Джо Байдън
Мисля, че избирателите заслужават да видят разделения на две екран, заяви вицепрезидентът и кандидат за наследник на Джо Байдън

Мисля, че избирателите заслужават да видят разделения на две екран, заяви вицепрезидентът и кандидат за наследник на Джо Байдън

Вицепрезидентката на САЩ Камала Харис изрази своята готовност да участва в дебат с Доналд Тръмп. Това се случи на пресконференция, проведена снощи, след като Харис се завърна от посещение в щатите Индиана и Тексас. Тя обвини Тръмп, че "отстъпва" от предварително договореното участие в дебат, организиран от телевизия "Ей Би Си нюз" на 10 септември.

"Мисля, че избирателите заслужават да видят разделения на две екран, който е част от тази надпревара, при дебата", заяви Харис, когато кацна във военновъздушната база "Андрюс". Тя изрази увереността си, че дебатът ще предостави на американските граждани възможност да видят и оценят позициите на кандидатите по важните за страната въпроси.

Историята на дебатите

Първоначално, дебатът на 10 септември беше един от двата договорени между президентът Джо Байдън и Доналд Тръмп. Първият от тях се състоя на 27 юни, организиран от телевизия "Си Ен Ен". Този дебат обаче предизвика противоречиви реакции, като особено внимание беше насочено към представянето на президента Байдън. Неговите изявления предизвикаха съмнения сред някои от избирателите за неговата годност за втори мандат, което доведе до оттеглянето му от кандидатурата и подкрепата му за Харис като приемник.

Тръмп, от своя страна, предложи дебатът на 10 септември да се проведе по телевизия "Фокс нюз". Той изрази готовност да се изправи срещу Харис повече от един път, но остава неясно дали Харис ще се съгласи на предложените условия и формат.

Политически анализи

Според Алекс Конънт, консултант на републиканците, дебатът може да се окаже решаващ за избирателите. "Това е единственият път, когато избирателите наистина се вслушват", коментира той, подчертавайки значимостта на дебатите за формиране на общественото мнение. В последната предизборна кампания дебатите изиграха ключова роля, като показаха силните и слабите страни на кандидатите.

Предстоящият дебат може да се окаже критичен момент в кампанията, особено на фона на разширяващата се пропаст между двете основни партии. Дебатите предоставят платформа, на която кандидатите могат да изложат своите виждания и да опитат да привлекат на своя страна нерешените избиратели. Важно е да се отбележи, че дебатите не са само арена за конфронтация, но и за предлагане на конкретни решения на актуални проблеми.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари