Вицепрезидентски дебати в САЩ: Сблъсък на идеи без лични нападки

0
Уолз атакува наследството на Тръмп, Ванс критикува настоящата администрация
Уолз атакува наследството на Тръмп, Ванс критикува настоящата администрация Снимка: АП / БТА

Близкият изток, имиграцията и икономиката бяха в центъра на дискусията

Вицепрезидентските дебати в САЩ: Сблъсък на идеи без лични нападки.

Демократът Тим Уолз и републиканецът Джей Ди Ванс, кандидати за вицепрезидентския пост на предстоящите избори в Съединените американски щати, влязоха в оживена дискусия по ключови въпроси, засягащи американското общество. Дебатите, проведени в "Браукаст сентър" на телевизия Си Би Ес в град Ню Йорк, се отличиха с изразени политически разногласия, но и с подчертано уважителен тон между опонентите, предаде Ройтерс.

Двамата кандидати обсъдиха широк спектър от теми, включително кризата в Близкия изток, имиграционната политика, данъчната система, правото на аборт, климатичните промени и икономическото състояние на страната. Въпреки острите разминавания в позициите, дебатите преминаха без личностни нападки, което контрастира с напрегнатата атмосфера между кандидатите за президентския пост - действащата вицепрезидентка Камала Харис от Демократическата партия и бившия президент Доналд Тръмп от Републиканската партия.

Джей Ди Ванс насочи вниманието към ролята на Камала Харис във важни за страната въпроси. "Ако Камала Харис има такива грандиозни планове за справяне с проблемите на средната класа, то тя би трябвало да ги осъществи сега - не в момент, когато иска повишение, а вършейки работата, която американският народ ѝ възложи преди 3 години и половина", заяви Ванс, поставяйки под въпрос ефективността на настоящата администрация в справянето с инфлацията, имиграцията и икономическите предизвикателства.

От своя страна, Тим Уолз очерта визията си за Доналд Тръмп като нестабилен лидер, чиито политики са били в полза предимно на най-богатите американци. Уолз обърна критиките на Ванс относно имиграцията срещу самите републиканци, припомняйки натиска, оказан от Тръмп върху партийните му колеги в Конгреса да се откажат от двупартиен законопроект за сигурността на границите по-рано тази година. "Повечето от нас искат да решат този проблем", коментира Уолц по темата за имиграцията. "Доналд Тръмп имаше четири години да се справи с това, и той обеща на вас, американците, че ще е лесно".

Дебатите започнаха с обсъждане на ескалиращата криза в Близкия изток, на фона на продължаващите военни действия между Израел и Ливан, както и ракетните удари на Иран срещу Израел. Уолз изрази съмнения относно способността на Тръмп да се справи с разрастващия се конфликт, описвайки го като "непостоянен" и прекалено симпатизиращ на силовите подходи. Ванс, от друга страна, защити външната политика на Тръмп, твърдейки, че по време на неговото управление светът е бил по-сигурно място.

По въпроса за евентуален превантивен удар на Израел срещу Иран, Ванс заяви, че би се доверил на преценката на израелското правителство, докато Уолз избегна директния отговор.

Шестдесетгодишният либерал Тим Уолз, с опит като гимназиален учител и настоящ губернатор на щата Минесота, и 40-годишният консервативен сенатор от щата Охайо Джей Ди Ванс, известен и като автор на бестселъри, демонстрираха коренно различни възгледи по ключовите въпроси, вълнуващи американското общество.

Докато дебатите се провеждаха, бившият президент Доналд Тръмп, който ги следеше по телевизията, активно публикуваше коментари на своята социална платформа "Трут соушъл", понякога с честота до два пъти в минута.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари