Калин Стоянов: Няма да отстъпя! Благодаря на Горица Грънчарова за гласуваното доверие

0
Борба за контрол над изпълнителната власт
Борба за контрол над изпълнителната власт Снимка: Калин Стоянов / Facebook

Борба за контрол над изпълнителната власт

В последните дни станахме свидетели на поредния етап от напрежението между институциите в България, което започва да се усеща по-силно в навечерието на предстоящите избори. В основата на конфликта стои изказването на Калин Стоянов, което той направи чрез своя профил в социалните мрежи, разкривайки опитите на определени политически сили да овладеят ключови държавни структури, включително Министерството на вътрешните работи.

Стоянов, явно решен да се противопостави на този процес, заявява: „Няма да отстъпя в момент, когато се прави опит за овладяване на системата!“ С тези думи той отправя ясно послание, че няма да допусне намеса в работата на изпълнителната власт, особено когато това се случва под влияние на президентската институция.

В своето изявление Стоянов също така изразява признателност към своите колеги от цялата страна, които също са се противопоставили на намесата в държавните дела. „Признателен съм на колегите от цялата страна, че се противопоставят на безпрецедентната намеса на президентската институция в дейността на изпълнителната власт“, посочва той.

Сред хората, на които Стоянов изразява благодарност, е и Горица Грънчарова - Кожарева, номинирана за служебен министър-председател. Той подчертава нейния принос и доверие, като това явно представлява ключов елемент в текущата политическа ситуация. Важно е да се отбележи, че същата тази госпожа Кожарева днес се очаква да представи пред главния прокурор на Република България доказателства за оказания върху нея натиск относно състава на бъдещия служебен кабинет.

Като част от коментарите на Стоянов към политическите сили, които разчитат на подкрепата на Министерството на вътрешните работи за възстановяване на своето загубено политическо доверие, той отбелязва, че изборните резултати не зависят от институциите, а от правдивостта на партийните лидери. „На онези, които мислят, че чрез МВР ще възвърнат загубеното политическо доверие, ще кажа, че изборните резултати не зависят от институцията, а от убедителността и правдивостта на партийните лидери“, подчертава той.

Случващото се засилва усещането за сериозен сблъсък на политически интереси и въпроси, които стоят далеч отвъд конкретната институционална рамка. В този контекст изказването на Стоянов е сигнал за по-дълбока борба за контрол над изборния процес и опити за влияние върху държавните институции, като основният въпрос остава дали тези действия ще имат дългосрочни последици за политическата стабилност на страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    11
    Учуден
    До 10 Явно все още не си разбрал, никой не се интересува от полюциите на русофилистичната сган.
  • 1
    10
    Запознат бесарабски гей
    Както вече сте разбрали,аз освен третополов бесарабски пишкосмук съм и депесарски ибрикчия,надупен от първият евроатлантик на републиката - ДеБелян ПеПеевски. Калин Стоянов е курвата на ДеБелян и незабавно трябва да бъде отстранен от всички постове. Браво на Президент Румен Радев и нека да не допуска това нещастно депесарско псе да продължава да бъде част пт МВР!
  • -1
    9
    Запознат
    Do 8 Няма да отстъпи пред исканията на "президента" Рублен Десиславов. Кое не е ясно - Рублен се опитва да вкара държавата в хаос
  • 1
    8
    Ай сиктир бе!
    От какво няма да отстъпи този? От нещо бащинията си ли? От наследствен имот или ниви? От какво няма да отстъпи ?!?!
  • 1
    7
    Sara
    Големи дружки тези двамцата,явно Герб са им броили доста парички,мрьсни мафиоти долни боклуци, крадливи и некадьрни ..
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари