Какъв е трафикът по граничните ни пунктове?

1
Актуална информация към 6:00 часа
Актуална информация към 6:00 часа

Актуална информация към 6:00 часа

Интензивен трафик е отчетен на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) със Сърбия, Гърция, Турция и Румъния, според информация от Министерството на вътрешните работи към 6:00 часа. Значителното движение на автомобили по тези ключови граници създава предпоставки за забавяне на преминаването и налага препоръки от страна на властите за използването на алтернативни маршрути.

Трафикът със Сърбия

На границата със Сърбия, особено на ГКПП „Калотина“, се наблюдава интензивен трафик както на вход, така и на изход за леки автомобили. Тази ситуация често се наблюдава в пиковите туристически сезони, когато множество граждани на Балканите се движат между държавите за почивки или бизнес пътувания.

Трафикът с Гърция

Особено засилено е движението на ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“, където се наблюдава голямо натоварване на трафика, както на вход, така и на изход от страната. Според данни от Главна дирекция „Гранична полиция“, основна част от този трафик се дължи на румънски туристи, насочени към курорти в Северна Гърция, като Солун, Кавала, Халкидики и остров Тасос.

За да се избегнат забавяния, пътниците се съветват да използват алтернативни гранични пунктове. Туристите, насочени към курорти в района на Солун и Кавала, могат да преминат през ГКПП „Илинден“ вместо през ГКПП „Кулата“. Тези, пътуващи към Ксанти, Комотини и остров Тасос, имат възможност да използват ГКПП „Златоград“ като алтернатива на „Маказа“. За курортите около Алексантропулис се препоръчва преминаването през ГКПП „Капитан Петко войвода“.

Важно е да се отбележи, че през граничните пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ е разрешено преминаването само на леки коли и микробуси, което допълнително налага внимателно планиране на пътуванията.

Трафикът с Турция

На границата с Турция трафикът също е интензивен, като основните точки на натоварване са ГКПП „Капитан Андреево“ и ГКПП „Лесово“ на вход за леки автомобили. Тези пунктове традиционно са най-натоварени в туристическия сезон и по време на празници, когато се увеличава потокът от туристи и работници, преминаващи между Европа и Турция.

Трафикът с Румъния

На границата с Румъния интензивен трафик се наблюдава на ГКПП „Кардам“, където натоварването е значително на изход за товарни автомобили. Освен това, ограничение за преминаване на товарни автомобили е въведено на ГКПП „Дуранкулак“ в часовия диапазон от 6:00 до 22:00 часа, което допълнително усложнява трафика в района.

Очаква се увеличен трафик на румънски туристи, насочени към Гърция, което допълнително натоварва както българо-румънската, така и българо-гръцката граница.

Трафикът на Дунав мост при Русе

Особено предизвикателство за шофьорите е преминаването през Дунав мост при Русе, където се извършва основен ремонт на българския участък. Въведена е временна организация на движението, като трафикът се осъществява само в една лента и се регулира със светофарна уредба. В тази връзка, от МВР - Русе препоръчват на шофьорите да използват алтернативни маршрути през ГКПП „Силистра“, „Кардам“, „Дуранкулак“, „Кайнарджа“ и „Крушари“. Последните два пункта работят от 8:00 до 20:00 часа и не пропускат товарни автомобили.

Нормален трафик с Република Северна Македония

За разлика от останалите граници, трафикът на граничните пунктове с Република Северна Македония е нормален, без да се съобщава за значителни забавяния или натоварвания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари