Къде ще има дъжд и гръмотевици днес?

8
Температурите ще стигат до 37 градуса
Температурите ще стигат до 37 градуса

Температурите ще стигат до 37 градуса

Националният институт по метеорология и хидрология издаде жълт код за високи температури в 13 области на страната. Предупреждението е валидно за областите Русе, Велико Търново, Плевен, Ловеч, Враца, Монтана, Видин, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Хасково и Стара Загора. Жълтият код сигнализира за опасно време с очаквани температури между 32 и 37 градуса.

Слънчев старт на деня, но следобед - облаци и дъждове в Западна и Централна България

През първата част на деня времето ще бъде предимно слънчево, особено в Източна България, където слънцето ще остане доминиращо през целия ден. В следобедните часове обаче, над Западна и Централна България ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Очакват се краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици, като най-засегнати ще бъдат планинските райони и Дунавската равнина.

Вятър и температури: Очаквани стойности и метеорологични условия

Вятърът ще бъде слаб, а в източните райони - умерен от изток-югоизток. Максималните температури за деня ще варират между 32 и 37 градуса, като за столицата София се очаква максимална температура около 34 градуса.

Времето по Черноморието

За хората, които са избрали да прекарат деня по Черноморието, условията ще бъдат благоприятни за плаж. Прогнозата предвижда слънчево време и умерен вятър от изток. Максималните температури по крайбрежието ще се движат между 28 и 31 градуса, а температурата на морската вода ще бъде между 26 и 28 градуса. Вълнението на морето ще достигне 3 бала, което предполага умерени вълни, подходящи за по-опитни плувци и водни спортове.

Прогноза за планините

Над планините също се очаква променливо време. Преди обед ще има разкъсана купеста облачност, която ще се сгъстява следобед. Краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, ще засегнат планинските райони в следобедните часове. Вятърът в ниските планински части ще бъде слаб от изток-североизток, докато по високите била и върхове ще духа слаб до умерен вятър от север. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 28 градуса, а на 2000 метра - около 22 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари