Израел обяви Антониу Гутериш за персона нон грата

0
Това е антиизраелски генерален секретар, който предоставя подкрепа на терористи, изнасилвачи и убийци, заяви министър на външните работи Израел Кац
Това е антиизраелски генерален секретар, който предоставя подкрепа на терористи, изнасилвачи и убийци, заяви министър на външните работи Израел Кац Снимка: АП / БТА

Това е антиизраелски генерален секретар, който предоставя подкрепа на терористи, изнасилвачи и убийци, заяви министър на външните работи Израел Кац

Израел забранява достъпа на генералния секретар на ООН до страната.

Израел предприе безпрецедентна стъпка днес, обявявайки генералния секретар на Организацията на обединените нации (ООН) Антониу Гутериш за персона нон грата. Това решение ефективно забранява на висшия дипломат да посещава еврейската държава, съобщава Агенция "Франс прес" (АФП).

Решението идва като реакция на това, което израелските власти възприемат като липса на категорично осъждане от страна на Гутериш на неотдавнашната ракетна атака, извършена от Иран срещу Израел.

Израелският министър на външните работи Израел Кац изрази остра критика към генералния секретар на ООН в официално изявление:

"Всеки, който не може еднозначно да осъди подлата иранска атака срещу Израел не заслужава да стъпва на израелска земя. Това е антиизраелски генерален секретар, който предоставя подкрепа на терористи, изнасилвачи и убийци", заяви министър Кац.

Тези остри думи подчертават дълбочината на разочарованието и гнева на Израел към позицията на Гутериш по отношение на скорошната ескалация на напрежението в региона.

Предишната вечер, генералният секретар на ООН оглави международните призиви за деескалация на ситуацията в Близкия изток. Гутериш настоя за спиране на военните действия, заявявайки: "Това трябва да спре. Категорично се нуждаем от примирие".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    русенец
    Няма друго по-нагло и арогантно племе като евреите. Даже мангалите са цвете пред тях! Е, надявам се този път арабите да се обединят и да довършат започнатото от Хитлер.
  • 5
    3
    Сашо
    Извинете,исках да кажа Слава на Ливан,а ционистките чифути нека наторят ливанската земя!
  • -5
    2
    Сашо
    Адмирации за Израел !
  • 0
    1
    Антониу Гутериш
    Щом съм персона нон грата ще го туря на министър Кац в устата а в гъза му разпран ще пъхна кур от Иран хо хо хо
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари