Джо Байдън: Не бих подкрепил израелски удари по ирански ядрени съоръжения

0
Ще обсъдим с Израел какво да направи
Ще обсъдим с Израел какво да направи Снимка: Джо Байдън / Facebook

Ще обсъдим с Израел какво да направи

Американският президент Джо Байдън призова за умереност в отговора на Израел към Иран, след мащабната ракетна атака срещу еврейската държава. В изявление, направено днес, държавният глава на САЩ подчерта необходимостта от пропорционален отговор и категорично отхвърли възможността за подкрепа на евентуален израелски удар срещу ирански ядрени обекти.

Напрежението в региона ескалира след вчерашната атака, при която Иран изстреля над 180 ракети по територията на Израел. Реакцията на израелския премиер Бенямин Нетаняху не закъсня, като той заяви, че Иран ще понесе последствията за своите действия.

В отговор на създалата се ситуация, президентът Байдън коментира: "Ще обсъдим с Израел какво да направи и всички страни от Г-7 са съгласни, че той има право да отговори, но трябва да отговори пропорционално." Това изявление беше направено пред журналисти малко преди заминаването му за щата Южна Каролина, предаде Ройтерс.

Експертните мнения относно очаквания отговор на Израел са разнопосочни. Част от анализаторите предвиждат по-мащабна реакция в сравнение с предходната иранска ракетна атака от април тази година. Те допускат, че потенциални мишени биха могли да бъдат ирански ядрени и петролни съоръжения. От друга страна, някои експерти изразяват очакване, че Съединените щати ще се стремят да възпрат Израел от прибягване към крайни мерки, с цел предотвратяване на регионален конфликт.

На въпрос дали би подкрепил евентуални израелски удари по ирански ядрени обекти - заплаха, която Израел отдавна отправя - президентът Байдън даде категоричен отговор: "Моят отговор е НЕ."

Американският лидер също така обяви предстоящото налагане на допълнителни санкции срещу Иран и предстоящ разговор по темата с израелския премиер Нетаняху.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Заради 99% от депутатите, останалите имат лоша репутация!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари